Politika

“Hogy meri a polgári szót egyáltalán a szájára venni?” – durva fejmosást kapott Orbán azért, ahogyan Antallra emlékezett

Pestibulvar.hu

A miniszterelnök korábban sosem látott módon olvasta rá saját bűneit néhai riválisára.






 

“Küldetés és szolgálat” címmel emlékkonferenciát tartottak ma a parlamentben Antall József néhai miniszterelnök halálának 25. évfordulója alkalmából. Természetesen Orbán Viktor sem átallotta meg hozzátenni a magáét az eseményhez, és elismerjük, bár hozzászoktunk az elmúlt évtizedekben a kormányfő lózungjaihoz, ennyi őrültséget talán meg sosem hallottunk tőle.

 

Mint mondta, szerinte ha Antallnak meglett volna a kétharmada, akkor “megspórolhattunk volna 20 évet”. Nem, nem a diktatúra kiépítésére gondolt,

HANEM A POLGÁRI, KERESZTÉNY ÉS “NEMZETI” MAGYARORSZÁGÉRA.

 






Azt most hagyjuk is, hogy régi orbáni trükk, hogy csak a vele egy oldalon állókat hajlandó a nemzet részének nevezni. Még talán amellett is elmennénk, hogy hiába egy modern állam alapfeltétele az egyház és az állam szétválasztása, ő mégis egy vallási teokráciáról álmodozik a harmadik évezredben a felvilágosult Európa közepén. Azt viszont szó szerint nem tudjuk elképzelni, hogy hogy van képe Orbánnak a “polgári” szót egyáltalán a szájára venni, amikor mást sem csinál hosszú évek óta, csak újrafelosztja az országot az egykori hűbérúri viszonyok mentén.

“AZT TETTE [ANTALL], AMIT TEHETETT, ÉS AMIT TETT, AZ NEM VOLT KEVÉS”

– jelentette ki Orbán. Szerinte a néhai miniszterelnök a posztkommunista erők túlhatalmával szemben egyben tartotta a kormányát, elindította a gazdaság átalakítását, de még

SOROS GYÖRGY “ORSZÁGKIFOSZTÓ” JAVASLATÁT IS KÉPES VOLT VISSZAUTASÍTANI.

 

Hogy mire gondolt, azt nem pontosította, azt viszont elmondta, hogy bár Antall többségre jutott a kommunizmussal szemben, sajnos szakítani nem tudott vele. Orbán szerint erre még további 17 évet kellett várni, amikor a Fidesz másodszor is kormányra került, és új alkotmányt adott az országnak.

 

A kormányfő szerint ő évtizedekig harcolt a posztkommunizmussal szemben, és végül győzelmet aratott azokon, akik a kommunizmus szellemi alapjait felhigítva bár, de elszántan védelmezték 1990 után. Mint mondta, ez a győzelem azok felett született, akik csak az egykori egypártrendszer díszleteit tudták/akarták lecserélni.

 

Hozzászoktunk már, hogy a kormányfő rendszeresen politikai ellenfelei fejére olvassa azokat a bűnöket, amiket valójában ő maga követ el, de a jelenlegi helyzetértékelése olyan égbekiáltóan inkább jellemző a NER-re, és nem a harmadik Magyar Köztársaságra, hogy komolyan elgondolkodunk rajta, vajon mennyire képes még a valóság felismerésére a miniszterelnök. Talán nem véletlenül szokták mondani, hogy

ADDIG “HARCOLT” ORBÁN A KOMMUNISTÁKKAL, AMÍG VÉGÜL Ő MAGA IS AZZÁ NEM VÁLT.

 






“A Jóisten segítsen bennünket, hogy legalább utólag kiérdemeljük Antall elismerését” – zárta beszédét a kormányfő. Orbán rendszere az egypártrendszer újraépítéséről szól a többpártrendszer díszletei mögött. Amennyiben ilyesmire törekedett Antall (amúgy nem), úgy egész biztos, hogy sikerült kivívnia a Fidesznek a néhai miniszterelnök elismerését.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top