Politika

Óriási pofonba futottak Orbánék. Nem lesz rabszolgatartás Magyarországon!

Forrás: MTI

A nemrég napvilágra került “rabszolgatörvényként” elhíresült törvénymódosítási javaslat, melyet Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf nyújtott be, sokakban ellenérzést váltott ki. Ezt követően Szijjártó Péter nyilatkozott Düsseldorfban arról, hogy milyen kedvezően fogadták a hírt a külföldi befektetők. Így tehát egycsapásra kedveznek az embereknek, akik a kormány álláspontja szerint többet szeretnének dolgozni, és azoknak a multiknak is, akik tovább szeretnének terjeszkedni Magyarországon.






 

A szakszervezetek nyilatkozatai azonban szöges ellentéte a kormányénak. Szerintük ezek a módosítások nem a munkavállalók érdekeit szolgálja, hanem a multikét akiknek a Fidesz törvényes úton akarja engedni az emberek kizsákmányolását.

 

Kisalföld írta meg először, hogy az Audi Hungaria Független Szakszervezete (AHFSZ) közleményt adott ki a túlórakeret növelését engedélyező törvénymódosító javaslattal kapcsolatban.
A szakszervezet “Nein, danke 2.0!” címmel jelentette meg közleményét, mely arra utal, hogy ez a munkaidőt növelő javaslat egyszer már előkerült, de akkor a kormánypártban is többen tiltakoztak ellene, így lekerült a napirendről. A szakszervezet mostani közleménye pedig így szól:






„Az Audi Hungaria Független Szakszervezet 2017-ben egyszer már elmondta a véleményét a munkaidőt érintő, drasztikus változtatás bevezetéséről. Lassan mondjuk, hogy végre mindenki megértse: nálunk nem lesz 36 hónapos munkaidőkeret! Nem hagyjuk, hogy tovább zsigereljék munkatársainkat, nem hagyjuk, hogy még ennél is nagyobb rugalmasságra kényszerítsenek bennünket. Nem hagyjuk, hogy kollégáinkat még jobban elszakítsák a családjaiktól, nem akarunk a mostaninál nagyobb kiszolgáltatottságot, a tervezett módosítás nem harmonizál az Európai Unió értékrendjével és az Európai Parlament és Tanács irányelveivel sem. A Kollektív Szerződésünkben elért eredményeinket megvédjük minden erőnkkel és nem vagyunk hajlandóak ebben a témában még tárgyalni sem!”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top