Politika

Kormánybiztos: azért mennek Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget

hvg.hu

Révész Máriusz magyarázza a „rabszolgatörvényt”.






 

Orbán Viktor szerint a szakszervezeteknek nincs igazuk, amikor tüntetést szerveznek a „rabszolgatörvény” ellen, bár azt mondta, a kormány a munkások mellett áll. De magyarázta, megvédte a törvényt Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is. Ő az Index parlamenti videójában azt mondta:

A munkavállalóknak azért érdeke, mert van olyan élethelyzetben sok ember, aki rá van kényszerülve, hogy pénzt keressen, dolgozzon. Most a jelenlegi szabályozás egyébként megtiltja. Nagyon sokan egyébként ezért mennek külföldre, és például Ausztriába. Én beszéltem olyan emberekkel, akik 3-4 hónapot szabadnap nélkül lehúznak egy szállodában, mert így tudnak pénzt keresni, Magyarországon erre – hogyha valaki többet akar dolgozni, és ezért több pénzt akart kapni – egész egyszerűen nem volt lehetőség. Ezért fogom megszavazni.

 

A törvényről hétfőn és kedden is vitáztak a parlamentben, hétfőn botrány tört ki az ügyben, szerdán szavaznak a javaslatról.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top