Belföld

Egyre nagyobb a tömeg a Kossuth téren: “Túlórázni jöttünk” – skandálják a tüntetők

Farkasszemet néznek a Parlament lépcsőjén álló rendőrökkel, és egyfolytában skandálnak.

 





 

Nem csitul a tüntetés Budapesten, ami azért indult, mert ma elfogadták a túlóratörvényt a parlamentben. Több száz ember gyűlt össze a Kossuth téren, hogy tiltakozzon, majd a körúton átvonulva a Margit hidat is elfoglalták, amit a rendőrök lezártak. Ezután a Fidesz-székházhoz ment a tömeg, ahol a könnygáz is előkerült. A tüntetők ezután szétváltak, egy részük visszament a Kossuth térre, míg mások az Andrássy úton vonultak, egy másik csoport pedig elfoglalta a Lánchidat. Kisebb várakozás után viszont visszaindultak a Kossuth térre, ahol már egy ideje letáborozott egy nagyobb csoport.

A Parlamentnél nagy a rendőri készültség, velük szemben sorakoznak a tüntetők, és egyfolytában skandálnak. Lökdösődés, dulakodás kezdődött, a rendőrök közül többen sisakot is húztak. Megjelentek a rohamrendőrök is a Parlament lépcsőjén, akik testpáncélt viselnek.

A tömeg egyre türelmetlenebb és dühösebb, a Himnuszt és Kossuth-nótákat énekelnek, fütyülnek, vagy a rendőrökkel kiabálnak, akikhez folyamatosan érkezik az erősítés.

Az egyenruhások végül könnygázt is bevetettek a tüntetők ellen, többen fújták az embereket a lépcsőkről, akik kénytelenek voltak hátrálni. Többen meg is fordultak és másfelé indultak.

Élő közvetítés a helyszínről:

 





 

Az ATV élő közvetítése:

A HVG élő közvetítése:

A Blikk élő közvetítése:

 

 

UPDATE – A tüntetők elfoglalták a Lánchidat is!


 

 

 

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top