Belföld

Égjen a város! – skandálták a tüntetők, akiket körbezártak a rohamrendőrök

Többször is felszólították a tüntetőket a parlamentnél, ne dobálják a rendőröket, akik egyre többször használtak válaszul könnygázt. Ez azonban nem tántorította el a tiltakozókat.






Este 11 órára a rendőrök teljesen körbezárták a Kossuth téren maradt néhány száz fős, dühös csoportot. Csak a keménymag maradt, akik közül többen sállal takarták el az arcukat, részben a hideg, részben a könnygáz miatt. A parlament lépcsőjén 10-12 sorban álltak a sisakot, gázálarcot viselő rohamrendőrök, akik egyre gyakrabban fújták le könnygázzal a kiabálókat. A tér két oldalán végig szintén rohamrendőrök álltak, akik kifelé csak az Alkotmány utca irányába engedték a távozni akarókat.

“Elegünk van!”, “Magyar rendőr velünk van!”, “Boldog karácsonyt!”, “Szabad bíróság!, “”Túlórázni fogtok!”, “Fidesz maffia!”, “Bűnözők vagytok!”, “Nem megyünk haza!” – ezeket skandálták a leggyakrabban a tüntetők, akik a himnuszt is többször elénekelték. Hosszan szólt az a rigmus is: “Add vissza a cipőjét!”, miután az egyik tüntető cipő nélkül maradt. Emellett a “Ki nem ugrált” is sűrűn lehetett hallani, hol Orbán Viktorra, hol Németh Szilárdra hangszerelve.

A rendőrök több tüntetőt is előállítottak.

 

 

Videó:

Az Index videója

A hvg videója






A 24.hu videója:

A Mérce videója

Hölvényi Kristóf fotói:

 

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top