Politika

“Lévai Anikó! Nem vagy különb Ceausescu feleségénél!” – vállaljuk a felelősséget ezért a levélért

Kép forrása: Honéczy Barnabás - MTI

A “Kárpátok géniuszánál” már csak egy okosabb ember élt Romániában. Őt Elena Ceaușescunak hívták. Tulajdonképpen semmi máshoz nem értett azon kívül, hogy próbált felérni a férjéhez. Ahhoz a túlképzett, mindenki által csodált diktátorhoz.






 

Éppen ezért Elena különféle könyveket írt, főként tudományos témában. Nem egy kémia-biológia vagy akár számtankönyvet tulajdonítottak neki, hiszen szerette ráírni a nevét a mások által elkészített munkákra. Szeretett tetszelegni.

 

Ugyanígy van ezzel Lévai Anikó is, a mi diktátorunk felesége, aki saját magát “egyszerű háziasszonynak vallja”, de nagyon szeret a középpontban lenni. Látszólag egy szende feleség, valójában pedig az az elnyomott nő, aki próbál és akar kitörni jelenlegi helyzetéből, de egy ilyen férj mellett nincs rá módja. A lehetőséget azért megtalálja az “elenáskodásra.”

 

Képzeljék, ő “jószolgálati nagykövet”. Mégpedig annál a segélyszervezetnél, ami nagyon is közel áll ahhoz a bizonyos tűzhöz.

 

Több mint ezer rászoruló erdélyi illetve csángó család részesül abból a 4 tonna ajándékból, amit az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtött össze és juttatott el Erdélybe – számolt be a rendkívüli esetről a HírTV.

 

Ki más adhatta volna át ezeket az ajándékokat, mint ő maga, Elena! Vagyis Anikó… mindig keverem, ezért elnézést kérek!

 






Magam is jártam Csángóföldön. Ajándékot is vittem. Klézsére, Budára, Pokolpatakra, Somoskára… hetekig foglalkoztam az ottani gyermekekkel. Azelőtt itt, Magyarországon, Berekfürdőn táboroztattam őket. Drámafoglalkozásokat tartottam nekik. Szabinnak hívják a “csángó keresztfiamat”, akivel a mai napig tartjuk a kapcsolatot.

 

De hát én nem vagyok a Diktátor felesége. Nem adok át kamerák előtt ajándékokat. Nem éreztetem, hogy “First Ladyként” tettem valamit a közjóért.

Mégis… elnézem ezt Anikónak, hiszen neki szüksége van rá, hogy az otthoni elnyomást kompenzálja valamivel. Ő a jószolgálati nagykövet, aki biztosan többet segített a csángóknak, mint bárki. Feltéve, ha egy napnál többet volt Bákó megyében egyáltalán.

 

Sajnos Anikó sosem fog kibontakozni. Ő ugyanaz az “egyszerű háziasszony” marad. Arról pedig kimondatlanul is tudunk, hogy miért is futott annak idején Simicskához. 🙂 De erről nem beszélünk, ahogy arról a bizonyos vak kutyafajtáról sem szokás…

 

Lévai Elena. Nem is hangzik rosszul…  csak legyen elég smink, hogy eltakarja, ami a négy fal között történik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top