Belföld

Maszkos alakok is megjelentek a tüntetők közt, éjjel egy óra körül már boltokat rongáltak

Folytatódott a gyújtogatás is, kukákat borogattak, egy Mol Limo autót is tönkretettek.

 





 

Éjfél után a rendőrség elkezdte kiszorítani a tüntetőket a Kossuth térről, ahol már elkezdődött a gyújtogatás – szánkókat és padokat gyújtottak fel. A Parlament elől kiszorított emberek a Deák tér felé vonultak – írta a Blikk. Tovább folytatták a randalírozást, útjelző táblákat szedtek ki, kukákat gyújtottak fel. Egy idő után, kb. egy óra körül arcukat maszkkal eltakaró alakok is felbukkantak köztük, a lap szerint pedig “kicsit furcsa, hogy egy idő után a „Ria, ria, Hungária” rigmus is felhangzott, ami nem kifejezetten az egyetemisták jelszava, ők inkább a „szabad ország, szabad egyetem” mondatot szokták skandálni”. A Blikk videóján az is látszik, hogy valaki egy kukát kap fel a tűzből, és a rendőrök felé hajítja.

A maszkos alakok a lap szerint kifejezetten a 2006-os gyújtogatások idejét idézték, “boltokat rongáltak meg, gyújtogattak, azaz rendkívüli agressziót tanúsítva vonultak az utcákon, egy Mol Limo autót is tönkretettek”.

Az este folyamán egyébként a rendőrség összesen négyszer vetett be könnygázt, a tüntetők szeméttel, üveggel és petárdákkal dobálták őket. A tüntetők csütörtökre is megmozdulást hirdettek.

Délután a Parlamentben már pattanásig feszültek az indulatok, amikor az ellenzék elfoglalta a pulpitust, így próbálva megakadályozni, hogy a kormánypárti képviselők elfogadják a túlóratörvényt. Kövér László házelnök puccskísérletről beszélt,de a törvényt végül megszavazták, az ellenzék szerint illegitim módon. Orbán Viktor azt mondta, hogy a túlóratörvény jót fog tenni a munkavállalóknak.

 

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top