Politika

Te sem fogod elhinni mit mondott az Országgyűlés Hivatala a szerdai parlamenti szavazásról!

Fotó: Soós Lajos / MTI

Azt, hogy mennyire érvényesülnek a törvények minden téren, kikre vonatkoznak és mennyire demokratikus államban élünk, mi se bizonyítaná jobban mint az Országgyűlés Hivatalának szerda esti közleménye!






 

A botrányosra sikeredett parlamenti szavazásokat követően, melyről mi is folyamatosan beszámoltunk, az ellenzéki pártok közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol elmondták, szerintük az eredmény érvénytelen és az eljárás pedig törvénytelen volt – adta hírül a 444.hu.
Erre reagált még szerda este az Országgyűlés Hivatala, közleményében kijelentette, hogy minden törvényesen zajlott!

 

A Hivatal álláspontja szerint a szavazatszámláló gép használatával lefolytatott eljárás, az országgyűlési törvényben foglaltaknak teljes mértékben megfelelt, attól függetlenül, hogy a képviselőknek nem kellett azonosító kártyáikat behelyezniük a szavazatszámláló gépekbe a szavazataik leadásához.

 

Mint írták, a kártya behelyezése nélkül leadott szavazat azért tekinthető érvényesnek, mert minden képviselőt név szerint lehet azonosítani ülőhelye alapján, mivel politikai megállapodás alapján elfogadott ülésrend van kiosztva.

Tehát mindenkinek meghatározott helye van, így az Országgyűlés Hivatala szerint teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki átnyúljon a másik asztalához és helyette adjon le szavazatot (bár pont ennek elkerülése miatt vezették be az azonosító kártyás szavazást).

 






Arról, hogy a rendszer a képviselők kártyái nélkül is működtek, több videó és kép is készült melyeket közösségi oldalukon meg is osztottak az ellenzéki képviselők. Így tett Vadai Ágnes a DK képviselője is.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top