Politika

Sorozatsorosozással magyarázta a tüntetéseket Kovács Zoltán a CNN-nek

Hétfő este az amerikai CNN faggatta Kovács Zoltánt az elmúlt napok ellenzéki tüntetéseiről, a nemzetközi kapcsolatokért felelő államtitkár pedig gyorsan el is magyarázta, tulajdonképpen hogyan kell értelmezni a látottakat.





 

Kovács az MTI híre szerint megállapította a nyilvánvalót, miszerint

  • a magyar parlamentet a magyar emberek irányítják,
  • a magyar parlament hozza a döntéseket,
  • a Fidesznek kétharmada van,
  • amit a magyar emberek adtak neki.

 

 

Az ellenzékről Kovács azt nyilatkozta, hogy

  • nem képviseli a magyarok többségét,
  • a „pár száz vagy pár ezer tüntető” a kormány ellen szervezett politikai akció részese,
  • a CNN riportja pedig megválogatott jeleneteket mutatott be az állítólagos rendőri erőszakról,
  • ami tulajdonképpen az erőszakos (!) tömeg viselkedésének volt hozadéka.

Kovács Zoltán felrótta a csatornának, hogy a nemzetközi média nem számol be az ország hatalmas gazdasági növekedéséről, a reálbérek kétszámjegyű növekedésről, és az alacsony munkanélküliségről.

Az államtitkár megvédte a túlórakeret 250-ről 400-ra növelését is. Szerinte az „önkéntes” túlórát lehetővé tévő törvénnyel kapcsolatban a követelések alaptalanok, hiszen nem kötelező érvényű az évi 400 túlóra vállalása, minden a munkaadó és a munkavállaló közötti megállapodáson múlik.

 

 

 

 

3…, 2…, 1…, SOROS!
A CNN riportere arról is faggatta az államtitkárt, hogy a magyar parlamentben olyan törvényeket hoznak, amelyeket kifogásol az Európai Bizottság, azt állítva, hogy szembe mennek az Európai Unió alapértékeivel. Egyebek közt az önálló közigazgatási bíróságok létrehozásáról szóló törvényt hozta fel példának.

Kovács Zoltán leszögezte: e jogszabályok megfelelnek az uniós jognak, a kormány pedig mindig annak megfelelően járt el. Közölte: az erre vonatkozó bírálatokat már számtalanszor hallotta a kormány az utóbbi években Soros György által támogatott vagy hozzá köthető nem kormányzati szervezetektől.

Arra a kérdésre, hogy a kormány miért foglalkozik annyit Soros Györggyel, azt mondta, nem Soros György aggasztja a kormányt, hanem

A MILLIÁRDOS POLITIKAI „ÖSSZEESKÜVÉSEI”.

Kovács Zoltán szerint Soros György azt hiszi, joga van szerepet játszani egy demokratikusan megválasztott parlament döntéshozatalában, méghozzá anélkül, hogy erre demokratikus felhatalmazást kapott volna.

 

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top