Politika

Isten hozott, ’50-es évek! – Áder bevitte a kegyelemdöfést a bíróságoknak

MTI

Az államfő ráadásul olyannyira szorgos volt, hogy a különbíróságokról szóló törvényt már egy nappal a rabszolgatörvény előtt aláírta.






 

A 444 elmondása alapján az Amnesty International közleményéből kiderül: Áder mindkét törvényt visszaküldhette volna a parlamentnek, vagy normakontrollra küldhette volna őket az (egyébként szintén Fidesz által irányított) Alkotmánybíróságnak. Vig Dávid, a szervezet hazai igazgatója közölte, hiába tüntet több tízezer ember, az elvileg a nemzet egységét megtestesítő és az állam demokratikus működése felett őrködő köztársasági elnöknek

SEMMI BAJA NINCS AZZAL A TÖRVÉNNYEL, AMELY ALAPJÁN BÍRÓK KINEVEZÉSÉBE KÖZVETLENÜL BELESZÓLHAT A KORMÁNY.

 

Vig szerint ezentúl “miniszteri gyámság” alá kerül a közigazgatási bírósági rendszer, ami egy újabb nagy lépés a jogállamiság maradékának felszámolása felé. Mint mondta,

AZ ÜGY MINDENKIT ÉRINT, HISZEN EZEK A BÍRÓSÁGOK FOGNAK DÖNTÉST HOZNI ADÓ-, ÉPÍTÉSI, MÉDIA- ÉS VÁLASZTÁSI ÜGYEKBEN IS.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top