Politika

Megéri vele vadászni, ha a Várban akar lakni valaki

Forrás: MTI/Kovács Attila

Kiderült, hogy Lázát János vadásztársa Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg a várnegyedben bérel önkormányzati lakást egy felújított műemléképületben. Ez nem is lenne önmagában hír, az viszont igen, hogy míg a Várban egy 133 négyzetméteres lakásért piaci áron havi 890 ezer forintot is elkérhetnek, addig a vadásztárs az Országház utcában egy 117 négyzetméteres önkormányzati lakásért, mindössze havi 71 ezer forintot fizet – közölte a 24.hu.






 

A lap írása szerint, ilyen kedvezményes áron egyetlen lakást sem kínálnak bérlésre, sem a Várban, sem pedig az I. kerület egészében. Azt is megemlítik továbbá a cikkben, hogy ezért az összegért végül Budapest határában, a XV. kerületben találtak kiadó ingatlant, ami egy nagyjából 20 négyzetméteres, egyszobás lakás.

 

A Várban található ház kaputelefonján Mihály főherceg neve nem szerepel, azonban a lap megkeresésére elismerte, hogy a bérleti szerződés az ő nevére szól. A főherceg azt is elárulta, hogy 2015 óta béreli az ingatlant, arra azonban nem adott választ, hogy miként jutott hozzá a kedvezményes lakásbérleti lehetőséghez.

A kedvezményes bérlakás ügyében megkereste a 24.hu az I. kerület független képviselőjét Veres Dávidot, aki elárulta, hogy régóta nyomon követi már a bérbeadások alakulását a Várban.

 

“Nagy Gábor Tamás polgármester adott már bérlakást akciósan saját magának, a szüleinek, volt fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselőnek, minisztériumi osztályvezetőnek és a Rogán Antal minisztert helikoptereztető cégnek is. Ezt az urambátyám helyzetet feltétlen meg kellene szüntetni, ám erre csak egy új önkormányzat, és egy új polgármester lenne képes az összefonódások miatt.” – nyilatkozta Veres Dávid.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top