Politika

Orbánék miatt Magyarország elveszítheti egyik legfontosabb szövetségesét? A legkomolyabb szinten van az ügy!

Pestibulvar.hu

A kaliforniai Dianne Feinstein, az illinois-i Dick Durbin és a connecticut-i Chris Murphy demokratapárti szenátorok pénteken jelentették be, hogy határozati javaslatot fognak benyújtani az amerikai szenátusnak, melyben az Orbán-kormány elítélését kérik, mivel “aláássák a demokráciát és megsértik az emberi jogokat” – közölte a 444.hu.






 

dokumentum, melyet a három szenátor állított össze, a következő súlyos dolgokat emeli ki amiket az Orbán-kormány követett el: aláásták a bíróságok függetlenségét, korlátozták a civil szervezeteket, megsértették a sajtószabadság és a menedékkérők jogait, létrehozták a kormány kiszolgálására szolgáló médiaalapítványt, megbélyegezték azon szervezeteket melyek külföldről támogatásokat kapnak, bevándorlási különadót vezettek be és tranzitzónákat hoztak létre.

 






Felszólítja Donald Trump amerikai elnököt a határozati javaslat, hogy “erőteljesen” lépjen fel és védje meg a szabadságot és a demokratikus normákat “az Orbán-kormány támadásaitól” Magyarországon.

Feinstein közleményében kiemelte például azt is, hogy az országgyűlési választókerületeket átrajzolták, ami szerinte Orbán Viktor hatalmon maradását biztosítja.

 

Durbin szerint sértés a magyar demokrácia számára, hogy Orbánék egyre jobban kötődnek az Oroszokhoz, mivel Magyarország korábban “bátran és történelmi módon” fordult el a szovjet önkényuralomtól. “Tudatnunk kell a világgal, hogy az Egyesült Államok nem támogat ilyesfajta zsarnokságot” – írta közleményében.

“MAGYARORSZÁG KULCSFONTOSSÁGÚ SZÖVETSÉGES, DE AZ A KIHÍVÁS, AMELYET AZ ORBÁN-KORMÁNY JELENT A JOGÁLLAM SZÁMÁRA, AGGODALOMRA AD OKOT MAGYARORSZÁG BARÁTAI SZÁMÁRA”

– írta Murphy.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top