Politika

Csak habogni tudott Szijjártó, mikor meglátta az amerikai jelentést

Forrás: MTI

Az amerikai külügyminisztérium az európai biztonsági és együttműködési szervezetre hivatkozva megállapította, hogy a Fidesz egyértelmű előnnyel indult a tavalyi választáson, mivel a kormány és a Fidesz kampányát nem lehetett egyértelműen megkülönböztetni – közölte az RTL Klub Híradó.






 

Többek között ez is szerepel abban a nemrég megjelent amerikai országjelentésben, amiben írnak még például a magyar gazdaságot átszövő korrupcióról is.

A MAGYAR KÜLÜGYMINISZTÉRIUM PRÓBÁLTA ÉRDEMBEN CÁFOLNI AZ AMERIKAIAK ÁLTAL KIADOTT ÉS MEGFOGALMAZOTT JELENTÉST, BÁR LÉNYEGÉBEN NEM SIKERÜLT NEKIK.

 

Arra, hogy a közpénzből finanszírozott kormányzati kampányt nem lehetett egyértelműen megkülönböztetni a Fidesz hirdetéseitől, ami miatt előnyhöz jutottak a választási kampányban, a Külügyminisztérium úgy reagált:

“A KORMÁNY JOGA ÉS KÖTELESSÉGE, HOGY TÁJÉKOZTASSON AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁS VESZÉLYEIRŐL.”

 






Az amerikai országjelentés azon felvetését, miszerint az államhatalom korrupt felhasználásának köszönhetően a gazdasági élet bizonyos szereplői előnyt élveznek, a magyar Külügyminisztérium úgy próbálta meg cáfolni, hogy

“A MAGYAR GAZDASÁG NÖVEKEDÉSE AZ UNIÓS ÁTLAG TÖBB, MINT KÉTSZERESE, EZ CÁFOLJA LEGHITELESEBBEN A KORRUPCIÓS VÁDAKAT.”

 

A kormányközeli médiaholding létrehozásáról, azaz a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványról, azt írják, hogy ezáltal a magyar sajtó csaknem 85 százaléka összpontosul egyetlen ember kezében.

“AZZAL, HOGY RÁMUTATUNK A SZABÁLYTALANSÁGOKRA ÉS NYOMÁST GYAKOROLUNK AZ ÉRINTETT KORMÁNYOKRA, VÁLTOZÁST TUDUNK ELÉRNI”

– mondta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az általuk kiadott országjelentésről.






 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top