Politika

Javaslatot tett Weber: Orbánnak vége, ha ez életbe lép

Pestibulvar.hu

Mintha Orbánra szabta volna javaslatát a Néppárt csúcsjelöltje






.

Tekintélyes jogászokból, tagállami legfelsőbb bírákból és alkotmánybírákból, valamint az EU Bíróságának egykori tagjaiból álló kilencfős testületet hozna létre Manfred Weber, melynek legfőbb feladata az lenne, hogy ellenőrizze a jogállami elvek érvényesülését – derül ki a politikus egy német lapnak írt esszéjéből.

 

A testület kétévente vizsgálná, hogy mennyire érvényesül a jog uralma és a bíróságok függetlensége. Célja az lenne, hogy kiszűrje a korrupció veszélyét és segítsen biztosítani a szabad sajtó működését. Jelentést tenne, és az alapján javaslatokat is megfogalmazna a feltárt gondok megoldására. Eszerint a testületnek lehetősége lenne

EGY “SÁRGA” ÉS EGY “PIROS LAP” FELMUTATÁSÁRA.

 

A sárga arra vonatkozna, ha a testület szerint egy tagállam esetén alapos a gyanú, hogy sérül a jogállamiság, a pirosat pedig a komoly, súlyos sérülés esetén alkalmaznák. Ha a jelentés alapján az EU bíróságánál elmarasztaló ítélet születne, úgy automatikus szankciók lépnének életbe az adott tagállammal szemben. Ezeket a javaslat szerint csak az EP vagy az Európai Tanács többségi, adott esetben minősített többségi döntésével lehetne megakadályozni.






 

Weber arra is javaslatot tett, hogy a hitelminősítő intézetek mintájára hozzanak létre egy “jogállami hitelképességi” mutatót, melyet összekötnének az EU-s támogatások kifizetésével. Amennyiben egy tagállam közigazgatásában súlyos korrupció mutatkozna, illetve a médiumok nem tudnák szabadon végezni a munkájukat, akkor akár

A TELJES TÁMOGATÁST VISSZATARTHATNÁK VAGY MEGVONHATNÁK TŐLÜK.

 

Ha Weber javaslata megvalósul, jelentős politikai veszteséget szenvednének el Orbánék, hiszen a miniszterelnök autokráciáját jelenleg jelentős részben az uniós támogatások segítségével tartja fent.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top