Gazdaság

Nagy ugrás: íme, az új miniszteri fizetések!

Több miniszter bruttó havi fizetése 1 979 400 forint márciustól, ami nettóban – kedvezmények nélkül is – 1,3 milliós összeget jelent. Vannak tárcavezetők, akik a parlamenti munkájukért további 891 ezer forintot kapnak és van 5 milliós havi bér is.





 
Márciustól magasabb fizetést kapnak a miniszterek – derül ki a kormány honlapján közzétett adatokból. Eszerint:

  • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes,
  • Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetője,
  • Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere,
  • Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter,
  • Nagy István agrárminiszter

 

havonta 1 979 400 forintot kap a miniszteri posztért, mindannyiuk adatlapján szerepel továbbá az országgyűlési képviselői tiszteletdíj, ami további 891 000 forint fejenként.

Van 1,7 milliós és 5 milliós fizetés is

Trócsányi László, igazságügyi miniszter havi bruttó fizetése 1 741 600 forint. Palkovics László, a Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Benkő Tibor honvédelmi miniszter szintén 1 979 400 forint bruttó kap havonta.

A tárca nélküli miniszterek közül Bártfai-Mager Andrea bruttó havi fizetése 5 millió forint és Süli János szintén 5 millió forintot kap havonta bruttóban.

Korábban:

Mennyi a nettó?

A 1 979 400 forintos, azaz csaknem kétmilliós miniszteri bruttó fizetés nettóban – kedvezmények nélkül – több mint 1,3 millió forintot jelent. Az 891 ezer forintos országgyűlési képviselői tisztelettdíj nettóban több mint 592 ezer forintot jelent. Az ötmillió forintos havi bruttó havonta – szintén kedvezmények nélkül – nettóban meghaladja a 3,3 millió forintot.





 

A képviselői és miniszteri fizetésekről még tavaly döntött a parlament. Az akkor elfogadott szabályok szerint a miniszterelnök a minisztereknek személyi illetményt állapíthat meg. Az alapilletménytől eltérő személyi illetményt a miniszterelnök évente állapítja meg a tárgyév március l-jétől a következő év február végéig terjedő időszakra, és minden évben felülvizsgálja.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top