Belföld

A nap lebukása: büntetni akart, saját magát mérte be a traffipaxos rendőr

Fotó: Sóki Tamás

Álcázott Audi A3-as kocsival mért sebességet egy Pest megyei rendőrjárőr a főváros környéki utakon. A traffipaxos autóval menet közben is lehet mérni azt, hogy a civil rendőrautó mellett mennyivel haladnak el az autósok.






A járőr bemért egy 30-as sebességkorlátozás tábla mellett 90-nel elhaladó sofőrt, megállította, meg is büntette négy pontra és 60 ezer forintra.

 

A megbüntetett férfi ezután bement a rendőrsége, és kikérte az eljárás dokumentumait, benne a traffipaxos videofelvétellel. Ebből aztán kiderült, hogy

AZ ÁLCÁZOTT AUDI, AMI MÉRÉS KÖZBEN NEM HASZNÁLT MEGKÜLÖNBÖZTETŐ JELZÉST, JÓVAL GYORSABBAN MENT, MINT AZ ÁLTALA MEGBÜNTETETT SOFŐR.

 

A rendőr ugyanis elérte a 97 kilométer per órát is ugyanazon a szakaszon.

 

A megbüntetett autós feljelentést tett a rendőr ellen, az eljárás folyamatban van.

 






Frissítés: Az ORFK szombat este reagált egy közleményben a hírre:

Bár olyan ügyben, amelyben bírósági eljárás van folyamatban, nincs hatáskörünk nyilatkozni, azt fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a jelöletlen rendőrségi gépkocsikkal is be kell tartani minden közlekedési szabályt. Amennyiben azonban a jogsértő járművezető  megállításához, forgalomból kiemeléséhez a nem rendőri jelleggel ellátott járműnek a megengedett legnagyobb sebességet át kell lépnie, abban az esetben megkülönböztető jelzés (amivel ezek a gépkocsik is rendelkeznek) használata kötelező.

(24.hu | index)




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top