Politika

Mészáros Lőrinc lánya a NAV szégyenlistáján!

Közzétette a NAV azoknak a magánszemélyeknek, gazdasági társaságoknak és egyéb szervezeteknek a listáját, amelyek legalább két éve nem tettek eleget áfa-bevallási kötelezettségüknek.






Erre a szégyenlistára rákerült Mészáros Lőrinc egyik lánya, Homlok-Mészáros Ágnes is – vette észre a G7.hu. A 823. oldalon meg is található a dokumentumban.

 

Ebből nem derül ki, hogy mióta nem vallotta be Mészáros lánya az áfát, és annak összege sincs bent a táblázatban, mindenesetre kínos, hogy az egyik leggazdagabb magyar lánya ilyen törvénysértést követett el.

Az áfa-bevallást elmulasztók adatait egyébként 2017 óta kell közzétennie a NAV-nak. Ha valaki felkerül a listára, az még nem jár automatikus következményekkel, de a késés mulasztási bírsággal járhat, ha pedig az adózó a NAV felszólítására sem tesz eleget kötelezettségének, akkor törölhetik az adóhatósági nyilvántartásból.

Forrás: Hírhatár | f2




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top