Politika

Molnár Csaba: Magyar Péternek köszönhetően ért véget a kegyelmi botrány miatti kormányválság

Molnár Csaba mellett Dobrev Klára és Kunhalmi Ágnes is felszólalt Szolnokon.


Nincs erős Magyarország erős Európa nélkül, ezért június 9. tétje, hogy megmutatják-e a választók Orbán Viktornak, többségben vannak azok, akik Európában akarnak maradni – jelentette ki Dobrev Klára szerdán Szolnokon.

A DK–MSZP–Párbeszéd EP-listavezetője a három párt közös kampányrendezvényén azt mondta: az egész országon érződik, hogy az embereknek elegük van a Fideszből, változást akarnak. Ugyanakkor a többség összeszorított foggal próbál túlélni. Nem mer megszólalni, mert fél a következményektől, miközben alig várja, hogy végre véget érjen az a rémálom, amit Orbán-rendszernek hívnak – tette hozzá.

Ez a többség új, európai, tisztességes, igazságos Magyarországot akar, a baloldali koalíció pedig nem fogja őket cserben hagyni – hangsúlyozta.

 


A politikus szerint 5 éve hajszálon múlott, most a szavazók támogatásával megvalósulhat, hogy végre Szolnoknak is olyan polgármestere legyen, aki nem Orbán Viktornak engedelmeskedik, hanem a helyiek érdekeit szolgálja. Ehhez az itt élő szavazóktól Györfi Mihály, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjének támogatását kérte.

Orbán nem akar erős, egységes Európát

Az EP-választással kapcsolatban kifejtette: a kormányfő azért nem akar erős, egységes Európát, és félti Magyarország szuverenitását, mert egyedül és ellenőrizetlenül akar lopni, és az országot tönkretenni.

Eközben ő az, aki kiszolgáltatja Magyarországot Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, kínai rendőröket hív Magyarországra és keleti despotáknak hajbókol – mondta Dobrev Klára. Úgy fogalmazott:

„Európa egyetlen háborúpárti miniszterelnöke Orbán Viktor, aki a magyarok pénzéből finanszírozza Putyin vérontását”.


Amennyiben minden így marad, valós a veszély, hogy lassan kiszorulunk Európából – tette hozzá. Mint mondta, az unió a kihívások, válságok közepette egyre egységesebb és folyamatosan erősödik. Ezt a szövetséget egyként próbálja szorosabbra fűzni minden miniszterelnök, kivéve Orbán Viktor. A magyar kormányfő folyamatosan kifelé próbálja ráncigálni országát az unióból, holott a magyarok európai magyarok – szögezte le.

Szavai szerint Európa képes és akar közvetlenül törődni az állampolgáraival. Az ellenzéki összefogás pártjai hisznek abban, hogy az uniónak egységesebbnek, Európai Egyesült Államoknak kell lennie. Ez meg fog valósulni, a kérdés, hogy mi magyarok részesei leszünk-e – mondta Dobrev Klára.

Molnár Csaba is felszólalt az eseményen

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke arról beszélt: a kegyelmi ügy után Orbán Viktor megpróbálta megőrizni hatalmát, amelyhez egyrészt le kellett vennie a témát napirendről, másrészt meg kellett osztania az ellenzéket. Erre jelentett megoldást Magyar Péter, akinek köszönhetően a ped0filbotrány minden idők legnagyobb, ám legrövidebb kormányválsága lett Magyarországon – jelentette ki.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke hangsúlyozta: Szolnokon az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje az egyetlen garancia arra, hogy megszűnjön a fideszes kiskirályok hatalma, és az ide érkező uniós támogatások haszonélvezői a város lakosai legyenek.


Baloldal nélkül nincs jó társadalom, ezért fontos megerősíteni a szociáldemokraták és zöldek szövetségét a jobboldallal szemben – fogalmazott. Hozzátette, a baloldalnak nincs mitől félnie, soha nem voltak antidemokraták, és egyenes gerinccel állnak a választók előtt. Mint mondta, Orbán Viktor elvett számos szociális juttatást, az egészséghez és a tudáshoz, valamint a tisztességes öregkorhoz való jogot. A baloldal mindezt vissza fogja adni az embereknek, ahogyan helyreállítja a demokrácia és a jogállam becsületét – ígérte az MSZP társelnöke.

Fotók is készültek az eseményről

Dobrev Klára a minap a közösségi oldalán osztotta meg a szolnoki látogatásukról készült képeket.





(MTI/Dobrev Klára/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top