Politika

Hivatalos: Orbán miatt a világ legmocskosabb diktatúrái közé került Magyarország

Pestibulvar.hu

Újra közzétette éves sajtószabadság-listáját a Riporterek Határok Nélkül (RHN). Az elmúlt évekhez hasonlóan Magyarország tovább rontott a helyezésén, ezúttal a 87.-ről a 89. helyre esett,

EZZEL EURÓPA EGYIK SEREGHAJTÓJÁVÁ VÁLT.

 

A szervezet az újabb esést a felhatalmazási törvénnyel, és azzal indokolta, hogy Orbán már a járványt is felhasználja a sajtó további korlátozására. Példaként hozták fel, hogy a rémhírterjesztés büntetési tételének szigorításával 5 éves börtönnel is sújthatják az álhírek közzétevőit. Külön aggasztó, hogy arról is ők döntenek, hogy mi számít álhírnek.

 


Az RHN szerint Magyarországon már eddig is szinte lehetetlen helyzetben volt a független sajtó, a munkájukat, illetve az információkhoz való hozzáférést eddig is akadályozta a kormány,

MOSTANTÓL A HELYZET AZONBAN MÉG TOVÁBB ROMOLHAT.

 

Orbánék arra használhatják felhatalmazásukat, hogy még nagyobb nyomást gyakoroljanak a kritikus szerkesztőségekre. A 89. helyezésünkkel olyan országok vesznek körül minket, mint Sierra Leone, Gambia, Lesotho, Izrael, Peru, Moldova, Észak-Macedónia és Szerbia. Az EU-tagországok közül a lista szerint már csak Bulgáriában rosszabb a szabad sajtó helyzete, mint nálunk.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top