Politika

Mi történt? Eltűnt a térképről egy magyar honvédségi repülőgép Afrika felett

honvédelem fennhatósága alá tartozó repülőgép napokra köddé vált.


Három napra kikapcsolt a Magyar Honvédség Airbus A-319 gépének jeladója. A repülő június 5-én szállt fel Kecskemétről, majd Afrika felé vette az irányt. Rövidesen Tunéziában landolt, azt követően pedig továbbindult, ám több mint 10 ezer méteres magasságban eltűnt a nyilvános repüléskövető oldalakról – részletezte a minap a 24.hu.

Hová lett a honvédelem fennhatósága alá tartozó repülőgép?

A gép csupán napokkal később tűnt fel ismét a radaron, akkor épp Tunéziából tartott vissza Kecskemétre. A hírportál érdeklődött az illetékes tárcáknál a történtekről.

Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte, hogy a gép a honvédelem fennhatósága alá tartozik, így ők nem adtak választ. Később azonban a Szalay-Bobrovniczky Kristóf vezette Honvédelmi Minisztérium sem reagált a feltett kérdésekre.

Orbán Viktor Csád területére tervezett missziója


Ugyan Ukrajnába nem, de Afrika szívébe, Csádba önként és dalolva kivezényli Orbán Viktor a magyar katonákat. A hivatalos álláspont szerint a honvédek békefenntartói feladatokat látnak majd el. Ugyanakkor nemrég felröppent a hír, hogy a magyar kormány katonai hírszerző központot akar létrehozni az afrikai országban.

Kapcsolódó: Hiába sumákoltak, kibukott a stikli Orbán Gáspár katonai missziójáról: Óriási esztelenségre készülhet a kormány

A kormányfőt nemrég a DK-s Vadai Ágnes kérdezte arról, milyen szerepe van neki vagy bármely családtagjának abban, hogy a Magyar Honvédség a nem kimondottan biztonságos Csádba akar katonákat küldeni. A politikus azt is firtatta, hogy mindez mennyiben szolgálja a nemzet érdekeit.

A válasz szerint a magyarokat „a tömeges illegális migráció okozta fenyegetéstől védik„.

„A kormány biztonság- és védelempolitikájának egyik alappillére, hogy a problémákat a gyökerüknél kell kezelni, ezért nyújtunk komplex – fejlesztési, mezőgazdasági, diplomáciai és védelmi lábakon álló – támogatási csomagot a Száhel-térség egyik utolsó stabil államának számító Csádnak”

– fogalmaztak.


A honvédelmi miniszter korábban egy interjúban szólta el magát, hogy Orbán Gáspár hivatásos katonaként „a miniszteri kabinetbe vezényelve részt vesz a csádi misszió előkészítésében”. A magyar kormány terve mindenesetre felvet néhány aggasztó kérdést. Egy kormányzati forrás szerint az afrikai missziót Orbán Gáspár a busás haszonnal járó nyersanyagok megszerzésével magyarázta, mint a nyersolaj vagy az uránérc.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top