Politika

Durva: 575 képviselői helyet veszített az önkormányzatokban a Fidesz

Az EP-választáson minden idők legrosszabb eredményét érték el százalékosan Orbánék. De az önkormányzatokban is óriási visszaesést szenvedtek el.

 


Bár a jogerős végeredményekre néhány helyen a belengetett újraszámlálások miatt még várni kell, az ország nagy részében már megvan a vasárnapi önkormányzati választások végeredménye. A Fidesz-KDNP számára ez sem volt sikertörténet, még ha az a csúfság nem is esett meg velük, ami az EP-választáson, ahol minden idők legrosszabb eredményét érték el százalékosan – írja a 444.

Az idei önkormányzati választáson 20 326 polgármesteri és képviselői helyet lehetett szerezni. A kiosztható mandátumok száma – a népességcsökkenés miatt – ötvenhárommal kevesebb volt, mint 2019-ben. Arányaiban ez észrevehetetlen, 0,3 százalékos változást jelentett.


A Fidesz mint jelölőszervezet 2452 önkormányzati mandátumot szerzett, ami nagyon látványos visszaesés az öt évvel ezelőttihez képest: 575-tel kevesebb pozíciót jelent, mint az akkori 3027 volt. Ráadásul folyamatosan romló tendenciát jelez, hiszen 2014-ben még 3471 mandátumot szereztek a Fidesz-KDNP, vagy önállóan a Fidesz jelöltjei.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top