Politika

Történelmi fordulat! Magyarország első lett az EU-ban, de ezt majd megpróbálják eltitkolni Orbánék

Hivatalos: Magyarország az utolsó helyre került, Bulgária is megelőzte hazánkat a fogyasztásban az Eurostat szerint.


Közzétette a tavalyi egy főre jutó fogyasztási adatokról készült statisztikái frissítését az Eurostat. Mindezek alapján kiderült: a magyarok költötték a legkevesebbet a fogyasztásra 2023-ban, így végül

az eddig utolsó helyen álló bolgárok is beelőzték hazánkat (!).

Az egy főre jutó fogyasztási kiadással (AIC) azt lehet összehasonlítani, hogy a különböző tagállamokban mekkora a jólét – jelezte beszámolójában a Népszava.

Hazudoznak a gazdaságról Orbánék: még az EU-s átlagot sem tudta produkálni Magyarország

Az egy főre jutó fogyasztásban az Eurostat nemcsak a pénzért vásárolt fogyasztást veszi figyelembe, hanem a természetben kapott juttatásokat – az egészségügyi ellátást és az oktatást – is. Az adott különbségeket az átlagos uniós fogyasztáshoz viszonyítva mérik. Az elemzés szerint a magyarok átlagosan csak az uniós átlag 70 százalékát tudták fogyasztásra fordítani a tavalyi évben.

Ugyanakkor ezzel szemben a bolgárok egy főre jutó fogyasztási kiadása tavaly 73 százalék volt. Így pedig sajnálatos módon kijelenthető:

már az eddig utolsó Bulgária is megelőzte Magyarországot.

KapcsolódóMit műveltek Orbánék? Pusztító adatok derültek ki a magyar fizetésekről

Mi a helyzet a régiós országokkal?

A környező országokat tekintve


  • a cseh átlagfogyasztás az uniós átlag 81,
  • a lengyel 86,
  • román pedig az uniós átlag 89 százalékát produkálta.

Nagy Márton viharba került

Jelezték, törhetik a fejüket Orbán Viktorék, hogy majd mivel magyarázzák meg a gyalázatos adatokat. Nincs könnyű helyzetben Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter sem, ugyanis cirka egy éve még éppen ő magyarázta a nemzetközi összehasonlításban is rendkívül alacsony magyarországi fizetéseket azzal, hogy

„nem a fizetés nagysága számít, hanem az, hogy mit lehet rajta venni”.

Mikor érjük utol Ausztriát? Az Eurostat Magyarország kapcsán tett megállapításai alapján nem a következő években

Megjegyezték, Nagy akkor úgy vélte, a vásárlóerő-paritás tekintetében Magyarország a középmezőnyben van az Európai Unióban, ugyanakkor tény, hogy a magyar háztartások életszínvonalának leszakadása régóta tart, a román háztartásokban már évek óta jobban élnek.

Az Orbán-kormány csúfos gazdasági kudarcának tekintik azt is, hogy hosszú ideig Magyarországon volt a legmagasabb az infláció egész Európán belül, amely a reálbéreket is megtépázta.

Azzal a kormányzati délibábbal kapcsolatban, hogy majd „utolérjük Ausztriát”, nem árt megemlíteni, hogy Ausztria uniós szinten a TOP 3-ban van:

az osztrák háztartások fogyasztása az uniós átlag 117 százaléka,

amelyet csak Luxemburg tudott felülmúlni a maga 138 százalékával.

Az EU legkorruptabb országává züllesztette Magyarországot az Orbán-kormány


Magyarország helyzete a gazdasági teljesítményt nézve sem sokkal jobb: 2023-ban vásárlóerő-paritáson nézve Magyarország egy főre jutó GDP-je az uniós átlag 76 százaléka volt, amely hátulról az ötödik helyezésre volt elegendő. Ennél a mutatónál Bulgáriát, Szlovákiát, Görögországot és Lettországot sikerült ugyan megelőzni, ám jelezték: az osztrák gazdaság egy főre jutó teljesítménye az uniós átlag 123 százaléka.

Magyarország egy további címmel is büszkélkedhet, ugyanis kiderült:

2022-ben hazánk lett az Európai Unió legkorruptabb országa.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top