Politika

Itt a vége: Lejárt az Orbán-kormánynak adott határidő, rengeteg pénzt bukhat Magyarország

Az EU napokon belül csökkentheti a Magyarországnak járó támogatásokat, ha Orbán kormánya nem fizeti ki a 200 millió eurós bírságot.


Lejárt a határidő, rengeteg pénztől eshet el Magyarország Orbánék miatt

Kedden járt le a határidő a 200 millió eurós (mintegy 80 milliárd forintosuniós pénzbírság megfizetésére, amelyet az Orbán-kormányra rótt ki az Európai Bizottság (EB). Az összeg befizetésére eddig kaptak haladékot, miután az Európai Unió Bírósága (EUB) korábban elmarasztalta Magyarországot, amiért nem hozta összhangba a menekültügyi rendszerét az uniós előírásokkal.

Ennek következtében június 13-án az EUB egy összegben 200 millió eurós büntetést szabott ki, továbbá elrendelte, hogy a jogsértés megszüntetéséig naponta további egymillió eurót, azaz körülbelül négyszázmillió forintot fizessen Magyarország.


Kamatokkal együtt kezdhetik el levonni a Magyarországnak járó EU-s pénzeket

A keddi határidőig csak az átalányösszeget kellett volna átutalni, azonban a napi bírsággal kapcsolatban a magyar hatóságok csak egy levelet kaptak Brüsszeltől, amelyben arról érdeklődtek, sikerült-e megszüntetni az uniós jogsértést. A magyar kormány egyelőre nem adott választ.

Amennyiben a kormányzat nem fizeti ki a 200 millió eurós bírságot, az EB rövid időn belül

kamatokkal együtt kezdi levonni az összeget a Magyarországnak járó uniós támogatásokból.

Orbánék nem fizetnek, majd a magyar adófizetők perkálnak

Orbán Viktor és a kormány tagjai többször kijelentették: nem hajlandóak befizetni a bírságot, amelyet „igazságtalan”-nak tartanak, mondván, „Magyarország hatékonyan védi az EU külső határait”. A pénzbüntetés azonban nem a határvédelemhez, hanem a menekültek jogainak törvénytelen korlátozásához kapcsolódik, amely miatt az EUB elmarasztalta a magyar hatóságokat.



Orbánék bandája azzal is fenyegetőzött, hogy „illegális migránsokat” szállítanak Brüsszelbe buszokkal, azonban egy menekültügyi szakértő szerint a gyakorlatban ez nehezen kivitelezhető, mivel tavaly november óta a migráció fő útvonalának számító Szerbia felől szinte lehetetlen elérni a magyar határt.

(népszava.hu nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top