Politika

Kapaszkodj meg! Büntetett előéletű exrendőr pályázik a képviselői székre Szadán

Kovács Ágoston rendőr létére felfüggesztett börtönbüntetést kapott.


Az önkormányzati választáson indul az a volt rendőr, akit felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, mert eltörte egy idős férfi lábát. Kovács Ágoston a Pest (vár)megyei Szadán pályázik az önkormányzati képviselői pozícióra – írta meg a 24.hu.

Kovács Ágoston rendőr mivoltában megbukott, most civilként indul


Kovácsot a bíróság tavaly jogerősen 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte

hivatali eljárásban elkövetett bántalmazás és súlyos testi sértés miatt.

Ugyanis megrúgott egy, az őrizetében lévő idős férfit, akinek ezzel eltörte a szárkapocscsontját (!). A rendőrzászlós 13 évig volt a nagyközségben a rendőrség körzeti megbízottja. Idén pedig a 2019-ben még a Fidesz–KDNP színeiben megválasztott Vrabély Balázs önkormányzati képviselő vezette, Tudatosan a Közösségért Egyesület (TAKE) jelöltjeként indul a választáson.

Néhány hónapja bukkant fel az egyesület

Szadán néhány hónappal az önkormányzati választások előtt bukkant fel a TAKE. Az egyesület civilként hirdeti magát, ám Vrabély polgármesterjelölt mellett Oroszi Sándor, Szada másik Fidesz–KDNP-s képviselője is a tagja. A TAKE Facebook-oldalára feltöltött videóban Vrabély bevallotta, hogy

az utóbbi időben sok kérdést kapott a közösségük politikai hovatartozásával kapcsolatban.

Állítása szerint ő soha nem titkolta, hogy konzervatív, polgári értékeket vall, ám nem szeretné pártok csatározásának terepévé tenni a települést.


Kovács a közrendet akarja védeni

Bemutatkozó videójában a büntetett előéletű volt rendőr arról beszélt, hogy célja a közrend védelme (sic!). Kovács a videóban nem említette a felfüggesztett börtönbüntetését. Ehelyett úgy fogalmazott, hogy

rendőri hivatásában elérte a céljait, jelenleg új kihívásokat és célokat keres.

A rendőr zászlós 2022 júniusában állított elő egy 72 éves férfit Veresegyházán, aki ellen azért adtak ki elfogatóparancsot, mert nem vonult be a börtönbe.

Kovács az előállítást követően a Gödöllői Rendőrkapitányságon úgy megrúgta a férfit, hogy annak eltört a jobb szárkapocscsontja. A bíróság ítélete alapján a büntetése 800 ezer forint lett, azonban az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Másodfokon már 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabtak ki a bántalmazást és súlyos testi sértést elkövető rendőr zászlósra, amit két év próbaidőre felfüggesztettek.


(Tudatosan A Közösségért Egyesület – TAKE / Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top