Politika

Kocsis Máté figyelmeztette a lakosságot: Kiterjesztik a totális megfigyeléseket az internetre is

Kocsis Máté közölte: az államnak be kell avatkoznia az internetes felületeken.


Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen elkövetett merénylet másnapján beszélt arról Kocsis Máté az InfoRádióban, hogy „valamit tenni kell a gyűlöletkeltés ellen”.

Kocsis Máté bejelentette: az internetes kommenteket is fogják szabályozgatni

Fidesz frakcióvezetője rögzítette: a jogalkotásnak fel kellene lépnie a törvény erejénél fogva az emberi méltóságot sértő és életellenes

kommentek ellen (!).

A Robert Fico elleni támadás miatt avatkozik be a magyar állam az internetes kommentszekciókba

Kocsis Máté úgy véli, büntetőjogi felelőssége lehet annak, aki egy ilyen kommentet megír. Példaként megemlítette a cseh szabályozást, amely szerint az is bűncselekményt követ el, aki bűncselekmény elkövetését helyesli az interneten.


„A jogalkotásnak a következő időszakban el kell azon gondolkodnia, hogy ezt a véres kommentszekciót miként lehet egy kicsit kordában tartani. Ez olyan fokon elfajult, hogy Szlovákiában most a történtekig vezetett. Magyarországon pedig ez a verbális erőszak, a virtuális térben zajló polgárháború

mindenképpen megfékezendő”

– jelezte a frakcióvezető, aki különös módon a Magyarországon történt politikai erőszakkal kapcsolatban azokat a 2023-as antifa incidenseket hozta fel, amely ügyekben kizárólag külföldieket vádoltak meg – magyar állampolgárokat nem.

Célkeresztben a független sajtó is

Kocsis közölte: „felelősségre kell vonni az arctalan, névtelen uszító, gyűlöletkeltő, mások megsemmisítésére irányuló kommentek szerzőit és azokat a felületeket, amik ezt hagyják”.

„Személyesen is okolok nagyon sok magyarországi, baloldali médiumot is, akik egyébként mesterfokon űzik a gyűlöletkeltést, az indulatkeltést, az elfogult közléseket, a mások megbélyegzését. Ide értve a Telexet, a HVG-t, a 444-et. És még hosszan sorolhatnám”


– magyarázta a frakcióvezető, aki hozzátette, hogy szerinte ezeknek a médiumoknak kell legyen felelősségük, hogy életellenes kommentek jelennek meg a felületeiken, és azokat nem moderálják.

„Lehet, hogy utólag, 24 óra után törlik, csak ha valakinek van esze és mértékadó médium, akkor eleve nem ad ennek teret, és nem akkor törli, amikor első indulatból mindenki kiírt magából minden mocskosságot. Ez a felelősség ma nem létezik,

és szerintem létre kell hozni”

– mondta a frakcióvezető, aki Orbán Viktorékkal együtt szégyen nélkül használja fel saját politikai érdekeire a szlovák miniszterelnök elleni merénylet ügyét. Úgy fest, Kocsis erre hivatkozva szabályozná még a hozzászólásokat is.

Kocsis Máté megerősítette: az államnak „be kell avatkozni” az internet felületein (is)

Az Emberi Jogok Európai Bírósága ugyanakkor már 2015-ben kimondta, hogy valamennyi oldal felelős a tartalmuk alatt megjelenő kommentekért. Magyarországon az Alkotmánybíróság 2014-ben mondta ki, hogy a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő kommentek miatt, ha nem is volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azt azonnal el is távolította – emlékeztetett beszámolójában a 444.hu.


Kocsis Máté a kommentekre vonatkozó javaslatának beterjesztéséről egyelőre pontos időpontot nem közölt, ám ő nagyon reméli, hogy ez minél előbb be fog következni, ugyanis úgy látja, az internetes hangnem, ahogy az emberek egymáshoz viszonyulnak, elért arra a kritikus pontra, ahol

az államnak be kell avatkoznia (!).

Kocsis emlékeztetett arra is, hogy kommenteléssel most is meg lehet valósítani a közösség tagja elleni uszítás bűntettét, de szerinte át kell gondolni, hogy ez a tényállás megfelelő-e.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top