Politika

Hatalmas káosz a vasúton: A MÁV előre figyelmezteti utasait a kezdődő idegbajra

A MÁV riasztja az utasokat a rendkívüli forgalmi változások miatt.


Súlyos vasúti baleset történt a szlovákiai Muzslánál pénteken délután. A történtek következtében forgalomkorlátozás lépett életbe az érintett és a kapcsolódó vonalakon. A forgalmi változás nem csupán a szlovákiai, hanem a nemzetközi vonatokat is érinti.

A MÁV részletes tájékoztatást adott ki a forgalmi változások kapcsán

A magyar állami vasúttársaság információs oldala, a Mávinform teljes körű tájékoztatást adott ki a szlovákiai forgalmi változások magyar utasokat érintő részleteiről. Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan hétfőn délutánig tart.

A Mávinform közleményét változtatás nélkül idézzük alább:

🇸🇰⚠️ Hétfői közlekedési rend

A szlovák vasút vasárnap esti tájékoztatása szerint a péntek déli baleset utáni helyreállítás hétfő délutánig tart Muzslánál, ezért a Párkány-Érsekújvár vonalon hétfőn is korlátozásokra kell számítani.


A Csehország, Szlovákia felől érkező, illetve Szlovákia, Csehország felé induló nemzetközi vonatok utasainak

jelentősen, legalább 1-2 órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk,

az elmúlt napok ideiglenes közlekedési rendje várhatóan hétfőn is érvényes az összes érintett magyarországi nemzetközi járatra.

🇭🇺➡️🇸🇰 A Budapestről induló vonatok változásai:

– A Nyugati pályaudvarról 9:30-kor, 11:30-kor, 13:30-kor, 15:30-kor és 17:30-kor Prágába induló Metropolitan EC (EC 278, EC 276, EC 274, EC 272, EC 270) helyett Párkánytól Kürtig [Strekov]📯 pótlóbusz közlekedik.


A szlovák vasút tájékoztatása szerint a Párkányból érkező pótlóbuszok a vonaténál hosszabb menetidejük miatt a következő,

2 órával későbbi EC vonathoz csatlakoznak,

az EC vonatok Kürttől az eredeti menetrendjük szerint indulnak Prága felé.

– A Nyugati pályaudvarról 5:30-kor Prágába induló Metropolitan EC (EC 280), a 7:30-kor Hamburgba induló Hungária EC (EC 172) és a 8:12-kor Varsóba induló Báthory EC (EC 130) kerülő útvonalon, a rajkai határállomás felé közlekedik, ezért nem érinti Vác, Nagymaros-Visegrád és Szob állomást.

– A Nyugati pályaudvarról 19:30-kor Breclavba induló Metropol EuroNight (EN 476) kerülő útvonalon, a rajkai határállomás felé közlekedik, ezért nem érinti Vácot.

🇸🇰➡️🇭🇺 A Budapestre érkező vonatok változásai:

– A Nyugati pályaudvarra Brno felől 10:28-kor, a Prága felől 12:28-kor, 14:28-kor, 16:28-kor és 18:28-kor érkező Metropolitan EC (EC 271, EC 273, EC 275, EC 277, EC 279) helyett Kürttől [Strekov] Párkányig pótlóbusz közlekedik. A buszokhoz Magyarország felé csatlakoznak a nemzetközi vonatok, melyek 60-90 perces késéssel érkezhetnek Budapestre.

– Az eredetileg a Nyugati pályaudvarra Breclav felől 8:29-kor érkező Metropol EuroNight (EN 477) kerülő útvonalon,

a rajkai határállomás felé közlekedik, ezért nem érinti Vác állomást,

de a fővárosban Budapest-Kelenföld állomáson is megáll, a Nyugati helyett a Keleti pályaudvarra érkezik (12477).


– Az eredetileg a Nyugati pályaudvarra Varsó felől 19:49-kor érkező Báthory EC (EC 131) és a Hamburg felől 20:28-kor érkező Hungária EC (EC 173) szerelvénye egyesítve, kerülő útvonalon, a rajkai határállomás felé közlekedik, ezért nem érinti Szob, Nagymaros-Visegrád és Vác állomást, de a fővárosban Budapest-Kelenföld állomáson is megáll, a Nyugati helyett a Keleti pályaudvarra érkezik 22 óra körül (12131).

– A Nyugati pályaudvarra Prága felől 22:30-kor érkező Metropolitan EC (EC 281) kerülő útvonalon, a rajkai határállomás felé közlekedik, ezért nem érinti Szob, Nagymaros-Visegrád és Vác állomást, de a fővárosban Budapest-Kelenföld állomáson is megáll (a végállomása a Nyugati pályaudvar marad).

Nemcsak a MÁV oldalain lehet tájékozódni már a közlekedési változások kapcsán

🪑 A Budapest-Párkány közötti Metropolitan EC vonatok esetenként magyar belföldi szerelvénnyel közlekednek.

🇸🇰🚌 A szlovák vasút hálózatán, a balesetben érintett szakaszon közlekedő belföldi személyvonatok helyett Köbölkút [Gbelce] és Párkány között pótlóbuszok járnak.

ℹ️ A szlovák vasút (ZSSK) honlapján követhető az aktuális közlekedési helyzetkép a korlátozásokról.

📱 A ZSSK közösségi oldalán is tájékoztatást ad a nemzetközi vonatok késéséről.


(Mávinform/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top