Politika

Főhet a fejük Orbánéknak: Az EU megüzente, hogy elindult a visszaszámlálás

Orbán Viktorékat felszólította az EU-s intézmény.


Az Európai Bizottság július 16-án levelet és fizetési felszólítást küldött a magyar kormánynak. Erről Christian Wiegand szóvivő tájékoztatta a minap a Népszavát.

Mi történt pontosan?

Egy friss ítélet szerint hazánkat 200 millió euróra bírságolta, továbbá napi 1 millió euró fizetésére kötelezte az Európai Unió Bírósága – a magyar menekültügyi szabályokkal összefüggésben.

Természetesen Orbán Viktorék egy percig sem gondolkoztak el azon, vajon miért szabtak ki rájuk ilyen súlyos ítéletet. Gulyás Gergely is csak azt szajkózta a kormányinfón, hogy a döntés szembemegy tulajdonképpen minden jogi előírással.


Kapcsolódó: Felpaprikázta magát Gulyás Gergely a kormányinfón – alig bírt magával a mikrofon előtt

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete is reagált a történtekre. Hangsúlyozták, hogy

„egyes sajtóértelmezésekkel szemben az Európai Unió Bíróságának június 13-i ítélete

nem kötelezi Magyarországot sem illegális migránsok befogadására,

sem az ország jogszerű határvédelmi intézkedéseinek feladására”.

Mint kifejtették,


„az ítélet valójában azt állapította meg, hogy Magyarország nem hozott meg több olyan intézkedést a menedékkérők kérelmeinek elbírálási eljárása és a jogellenesen tartózkodó harmadik országbeliek visszaküldése tekintetében, amelyek meghozatalára a tagállamok által közösen elfogadott és más nemzetközi megállapodásokra is épülő uniós jogszabályok kötelezik az országot”.

Kapcsolódó: Érik a legújabb balhé: Kibukott, épp mivel szédítenék Orbánék a magyarokat

Miről írt az EU-s intézmény Orbán Viktoréknak?

A bizottság tájékoztatást kért a kormánytól, hogy az hogyan kíván eleget tenni a június 13-án, tovább a 2020. december 17-én hozott ítéleteknek – utóbbi szintén a menekültügyi szabályokkal függ össze. Emellett 45 napos határidőt szabott Orbánéknak a 200 millió eurós bírság megfizetésére – részletezte a hírportál.

Hazánk jelenlegi tartozása mellesleg több mint 240 millió euróra rúg, az összeg pedig naponta emelkedik 1 millióval.

Amennyiben nem tartják be a 45 napos határidőt, újabb felszólítást fognak kapni, ám már csak 15 napjuk lesz a teljesítésre. Ráadásul ha ezt követően sem fizetnek, az uniós testület kamatokkal növeli majd az összeget, elkezdi annak behajtását a hazánknak járó közösségi támogatásokból – hívta fel rá a figyelmet a Népszava.


Megjegyezték a napi 1 millió eurós bírság kapcsán, hogy azt 45 napon belül rendeznie kell a kormánynak, különben jön a levonás. A bizottság ugyanakkor egyelőre csak érdeklődött, hogy milyen intézkedéseket terveznek Orbánék.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top