Politika

Németh Zsoltnál elgurult a gyógyszer: Olyat tett, amire nehéz magyarázatot találni

Tusványos„-ként szokták emlegetni az eseményt, amelyen Németh Zsolt is felszólalt.


Mint már ismert, kedden vette kezdetét a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Tábor, immár 33. alkalommal. Az esemény alapítója Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke, aki minden évben nyilatkozik az eseményről.

Németh az eseményen többek között arról beszélt a közönség előtt, hogy Orbán Viktor Patrióták Európáért nevű EP-tömörülésében az alapítók között közös nevező az atlantizmus, valamint a biztonságtudatosság. Mint mondta, amikor békéről beszélnek, nem Ukrajna kapitulációjára gondolnak.

Mikrofont ragadott Mesterházy Attila is. A Szocialisták és Demokraták elnöke szerint Orbán Viktor külpolitikája téves a taktikai, a stratégiai és a történelmi idősíkon is.

„Orbán Viktor nem hasznos idióta, a hasznos idióta nem tudja, miért csinálja, amit csinál. A magyar miniszterelnök tudatosan csinálja, amit csinál, racionális gondolkodásból, de szerintem téves a helyzetértékelés és téves a jövőkép”


– idézte a politikus szavait az Index.

Donald Trump miatt furcsát cselekedtek

Németh Zsolt letakart jobb füllel mondott beszédet az esemény megnyitóján, utalva arra, hogy a republikánus Donald Trumpra nemrég rálőttek az Egyesült Államokban. Németh mellett David Campanale, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem egyik alapítója is eltakarta a jobb fülét felszólalása elején – fejtette ki az Index.

David Campanale a bálványosi szabadegyetemen 2024 júliusában. Forrás: MTI/Veres Nándor

David Campanale a bálványosi szabadegyetemen 2024 júliusában. Forrás: MTI/Veres Nándor

Németh Zsolt beszédet mondott. Forrás: Tusványos/Facebook

Németh Zsolt így mondott beszédet. Forrás: Tusványos/Facebook

A Trump elleni merényletről

A minap érkezett hír arról, hogy lemondott a Donald Trump elleni merénylet közben elkövetett hibák miatt Kimberly Cheatle, az Egyesült Államok Titkosszolgálatának (Secret Service) igazgatója.


Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden közleményben ígérte, hogy hamarosan kinevezi a Secret Service új igazgatóját. Kimberly Cheatle-nek pedig megköszönte az eddigi munkáját.

Mint ismert, a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott választási nagygyűlést Donald Trump amerikai elnökjelölt július 13-án, akire beszédének hatodik percében rálőttek. Trump a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei vették körbe.

A volt elnököt ezt követően lekísérték a színpadról, konvoja elhagyta a helyszínt. A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény Donald Trump utolsó nyilvános választási rendezvénye volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt, amelyen szervezete hivatalosan is elnökjelöltté választotta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top