Politika

Ez mindenkinek fájni fog – Sosem látott megszorításokra készül a kormány!

Számos jel arra mutat, hogy a kormány sosem látott megszorításokra készül, hiszen drámai állapotban van a központi költségvetés. Ezt bizonyítja a megemelt hiánycél, valamint a védelmi hozzájárulás néven kivetett sarc is, amely az egyik első lépése lehet a további kormányzati intézkedéseknek – véli Vajda Zoltán, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke.

Az elmúlt időszakban több jel is arra mutatott, hogy a lakosságnak fájó, jelentős mértékű megszorító lépésekre készülhet a kormány.


  • Az első jel a súlyos költségvetési hiány!

A kormánynak változtatnia kell a jelenlegi politikáján, hiszen a napokban érkezett a hír, miszerint az Európai Unió túlzottdeficit-eljárást indít Magyarország ellen a drámai mértékű költségvetési hiány miatt. Aggodalomra ad okot, hogy nemcsak az idei költségvetés hullott darabjaira, hanem már a 2022-es, valamint a 2023-as büdzsé is megbukott, és várhatóan a jövő évi költségvetés sem fog stabilabb lábakon állni.

  • Második probléma, hogy az unió – a kormány hibájából – továbbra is zárolja a hazánknak járó forrásokat.


Ennek következtében jelentősen szűkül az ország mozgástere. Vajda Zoltán szerint az uniós források járnak hazánknak, azonban ezeknek a pénzeknek a megérkezése feltételekhez kötött, amiket az Orbán-kormánynak teljesítenie kellene, ugyanis összeg megérkezése, valamint felhasználása élénkítő hatással lehetne a magyar gazdaságra.

  • Harmadik biztos jel a közelgő megszorításokra, hogy a napokban kiderült, a magyar kormány egymilliárd euró összegben vett fel hitelt kínai bankoktól!

Orbánék a titokban felvett, nagyjából 400 milliárd forintos összeget egyben le is hívták, azt azonban nem tudni, hogy miért, és milyen feltételekkel került sor a hitelfelvételre. A hír azért is különös, mert a jelenlegi hatalom eddig figyelmet fordított arra, hogy a hitelfelvétellel kapcsolatos folyamatok átlátható, transzparens módon történjenek. Komoly bajban lehet hazánk, ha a kormány már ennek látszatára sem ad, hiszen a hitelfelvételnek sem a célja, sem a kondíciói nem ismertek.


Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány a felelőtlen költekezését a lakossággal fizetteti meg. A kormánynak felelős költségvetési politikát, továbbá kiszámítható, a beruházásokat ösztönző gazdaságpolitikát kellene folytatni a lakossági megszorítások helyett.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top