Politika

Orbánék ezt is meglépték: Vészjósló adat került ki egy kormányzati weboldalra

A magyar kormány tavasszal jelentős hitelt vett fel kínai bankoktól, összesen egymilliárd euró értékben – derült ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) weboldalán közzétett adatokból.


Az összeget április 19-én már le is hívták


– számolt be a Portfolio.

A devizahitelt hároméves futamidőre vették fel a Kínai Fejlesztési Banktól, a Kínai Eximbanktól, valamint a Bank of China magyar ágától. A hitel részletei, mint a kamat, a törlesztés ütemezése és az egyéb kondíciók egyelőre nem ismertek.

Az állam a hitel felvételét azzal indokolta, hogy a központi költségvetés csúcstechnológia, infrastruktúra építése, közlekedési infrastruktúra, illetve az energia területein jelentkező kiadásainak finanszírozására használják fel.

Az ÁKK tájékoztatása szerint a China Development Bank, az Export-Import Bank of China és a Bank of China Limited magyarországi fióktelepeivel kötött hitelmegállapodás többek között infrastrukturális és energetikai fejlesztések finanszírozását teszi lehetővé.


Az ügylettel az államadósság devizaaránya továbbra is a határértéken belül, 28,9 százalékon maradt, ami jóval kedvezőbb a 2010-es 50 százalék feletti szintnél.

Az Index.hu korábban arról számolt be, hogy a hitel felvétele összhangban van a kormány azon célkitűzéseivel, hogy jelentős fejlesztéseket hajtsanak végre az országban, különösen a technológia és az infrastruktúra területén, amelyek hosszú távon hozzájárulhatnak a gazdasági növekedéshez és az ország versenyképességének javításához.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top