Politika

Olyat mondott Orbán bizalmasa amit álmunkban sem hittünk volna

Schmitt Pál, a volt köztársasági elnök és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egykori alelnöke, nyilatkozott a Hír TV-nek az algériai bokszoló, Iman Helif körül kirobbant vitával kapcsolatban.


Helif, aki a párizsi olimpia negyeddöntőjében a magyar Hámori Lucával mérkőzik meg, több sportolói és közéleti szereplő között is komoly vitákat keltett. A vita középpontjában az áll, hogy vajon Helif nőként versenyezhet-e, miután az első fordulós mérkőzésén mindössze negyvenhat másodperc alatt kiütötte az olasz Angela Carinit.


Schmitt Pál a péntek esti műsorban kifejtette:

Hangsúlyozta, hogy nincs jogi kitétel, amely alapján ne lehetne nőként tekinteni Helifre, ezért a fair play szabályai szerint nincs mit tenni.

Az ügy még több figyelmet kapott, amikor Carini azonnal feladta a küzdelmet azzal az indokkal, hogy „az egészsége megőrzése érdekében” cselekedett így, miután élete legnagyobb ütését kapta. Az olasz versenyző a vereség után nem fogott kezet Heliffel, és kijelentette, hogy az algériai valójában férfi, majd egy nappal később bocsánatot kért.

Schmitt Pál szerint a tudományos vizsgálatok, beleértve a tesztoszteronszint és egyéb fizikai, biológiai, hormonális vizsgálatokat, megerősítik, hogy Helif jogosan versenyez női kategóriában.

„Nem merném azt állítani, hogy jogtalanul versenyez”

– mondta, hozzátéve, hogy amennyiben bármilyen szabálytalanság lenne, a NOB azonnal lépéseket tenne az esélyegyenlőség és a fair play megőrzése érdekében.


A helyzet további alakulását és a NOB esetleges lépéseit sokan figyelemmel kísérik, különösen a szombati negyeddöntő előtt, ahol Hámori Luca és Iman Helif összecsapása várhatóan nagy érdeklődést vált ki.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top