Politika

Aljas lépésre készülnek Orbánék: Ez már a Fidesz szavazóknak is sok

A kormány új intézkedése, amely szerint júliustól kezdve orosz és belarusz állampolgárok átvilágítás nélkül léphetnek be Magyarországra, heves vitát váltott ki.


A döntés értelmében ezek a személyek vendégmunkásként érkezhetnek az országba, anélkül, hogy igazolniuk kellene munkavállalási szándékukat. Emellett lehetőségük van családegyesítésre is.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ez az intézkedés súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent, különösen az Ukrajnát lerohanó Oroszország jelenlegi helyzetében.


Dr. Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese kiemelte, hogy az orosz és belarusz állampolgárok átvilágítás nélküli beengedése felér egy „vörös szőnyeg” kiterítésével, különösen mivel az orosz hírszerzés növelni kívánja jelenlétét az Európai Unióban.

A DK továbbá emlékeztetett arra, hogy a korábban Budapesten működő Nemzetközi Beruházási Bankot, amelyet orosz kémbankként emlegettek, nemzetközi nyomásra be kellett zárni.

Szerintük a jelenlegi döntés egy újabb lépés a magyar kormány részéről, amely támogatja Vlagyimir Putyin háborús gépezetét, és ellentétes mind Magyarország, mind az Európai Unió érdekeivel.


A döntés következményeiről és az esetleges nemzetközi reakciókról egyelőre nincs további információ, de a DK álláspontja szerint az intézkedés komoly biztonsági rést nyithat meg Magyarország és az EU számára.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top