Politika

Olyan csicskalángost kapott Orbán külföldről, hogy a fal adta a másikat

Egyetlen egy mondatban is be lehet csicskítani a magyar miniszterelnököt. Ráadásul mindezt egy olyan nemzet képviselője mondta el, amely nemzet legendásan rokonszenvvel viseltet Magyarországgal szemben.


Keményen odaszólt a lengyel Radosław Sikorski a magyar kormánynak, ráadásul oda ütött, ahol a legjobban fáj: a szuverenitás pontjára.
A lengyel külügyminiszter ugyanis nyílvánosan alázta meg az Orbán-adminsiztrációt, méghozzá eképpen:
A lengyel vezetés soha nem engedné meg, hogy kínai rendőrök járőrözzenek Varsó utcáin


Radosław Sikorski, Lengyelország külügyminisztere a Visegrad Insightnak adott interjújában élesen kritizálta Orbán Viktor nyugatellenes retorikáját.

Sikorski kijelentette: „Nehéz barátokat szerezni, ha eközben valaki önző módon viselkedik”, utalva ezzel arra, hogy Magyarország az EU-tól kért segítséget, miután Ukrajna leállította a Lukoil kőolajszállításait.

Sikorski hangsúlyozta, hogy tévedés azt állítani, hogy Orbán és Vlagyimir Putyin vezetik a nemzetközi kommunikációt, hiszen a nyugati politikai elit egyre inkább eltávolodik Oroszországtól.

Sikorski kiemelte:

Az EU Tanácsának magyar elnökségével kapcsolatban Sikorski megemlítette, hogy felmerült az augusztusi külügyminiszteri ülés helyszínének áthelyezése Budapestről Brüsszelbe. Kompromisszumként azt javasolta, hogy az összejövetel helyszíne a nyugat-ukrajnai Lviv vagy Munkács legyen, de Szijjártó Péter külügyminiszter végül megvétózta a javaslatot, így a tanácskozás Brüsszelben lesz.


Sikorski nem érti, hogyan segíti Magyarország nemzetközi befolyását az, hogy Moszkva és Brüsszel között egyensúlyozik. „Ez mindenki mást irritál” – mondta. Hozzátette, hogy a lengyel vezetés soha nem engedné meg, hogy kínai rendőrök járőrözzenek Varsó utcáin, de úgy nyilatkozott, hogy „mindenki úgy éli meg a szuverenitását, ahogy jónak látja”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top