Politika

Felrobbant az internet: Úgy ki lettek osztva Orbán emberei, ahogy azt kell!

Dr. Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője nagyon eligazította a fideszes bandát. Nagyon èrdemes elolvasni:


Remek mondatot írt Rétvári Bence államtitkár válaszul a kérdésemre, hogy miért nem gondoskodtak a kórházak megfelelő hűtéséről, különösen, amikor láthatóvá vált, hogy az idei nyáron pokoli hőség várható.

(Rétvárit ugyan nem kérdeztem, hanem az Orbán-kormány különös szeszélye folytán az egészségügyért is felelős Pintér Sándor belügyminisztert, de válaszra végül az államtitkár méltatott.)

Rétvári Bence azt írta ugyanis: a jelenlegi kormánynak minden körülmények között a betegek érdeke az első.


Csodás mondat, kitűnően alkalmas arra, hogy megnyugtató főcímeket lehessen belőle generálni. Csak az az egy aprócska probléma van vele, hogy

orbitális hazugság.

Idén nyáron sajnos kiderült: a magyar műtők egyharmadában, a betegszobák 98%-ában és az intenzív osztályok 41%-ában nincs klíma.

Műtétek maradtak el, gyógyulás helyett szenvedtek a betegek és az orvosok az állami kórházakban a 40 fokot közelítő hőmérsékletekben.

Ezeket a problémákat korábban mi is jeleztük a kormánynak, de láthatóan azóta sem sikerült megoldaniuk őket.

Rétvári azt írja, „átmeneti jellegű műszaki meghibásodások esetében” a leghamarabb gondoskodnak a javításról, egyébként pedig más kórházakba irányítják át a betegeket. A továbbiakban számokkal dobálózik arról, mennyit is költöttek a kórházak fejlesztésére.


Nos, 2013 óta ismerjük Pintér Sándor egészségügyért is felelős belügyminiszter vonzódását a helyettesítő „megoldásokra” („Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!”).

Az államtitkári válasz azonban alapvető ismerethiányról tanúskodik.

Pintér és Rétvári valószínűleg nem tudja, amit a betegek és az orvosok mind tudnak: hogy a betegek azért mennek kórházba – sőt, ad abszurdum, az orvosok azért utalják be őket oda – hogy meggyógyuljanak!


A gyógyulást pedig biztosan nem szolgálja, ha elmarad a műtétjük, kibírhatatlan körülmények között kénytelenek ott szenvedni, vagy más, távolabbi intézményekbe utaztatják őket. (Ez utóbbi ellen, amíg nem kormányon volt, a Fidesz megdöbbentően erőteljesen tiltakozott is.)

De valószínűleg arról sem szólt nekik senki, hogy a kormányzat felelőssége az, hogy az adóforintjainkból biztosítsa az állami egyészségügy megfelelő működését, méghozzá folyamatosan; nem pedig, hogy kapkodva és szerencsétlenkedve megpróbáljon helyrepofozni előre látható és kivédhető helyzeteket!

Egészségügyért felelős államtitkári posztján Rétvári Bence bizonyára hallott már a megelőzés fontosságáról, ami az orvostudományban egyre nagyobb hangsúlyt kap!

Az Orbán-kormány nap mint nap látványosan megbukik az alapfeladatai ellátásában. Ez mindaddig így is lesz, amíg a magyar emberek valódi érdekeinek szolgálata helyett csak hangzatos főcímeket akar generálni.


Rétvári válaszát ezért – ahogy az állami egészségügy szisztematikus lerohasztását sem – semmiképpen nem tudom elfogadni

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top