Politika

Határlezárás a magyarok előtt? Komoly bajt hozhat Orbán új terve

Az elmúlt években  Budapest lakáspiaca drasztikus változásokon ment keresztül. Orbán új tervével pedig megfizethetetlen lesz a lakhatás. Ez végső soron akár a határlezárás rémét is elővetítheti.


 budapesti lakáspiac átalakulását elsősorban a lakásárak és a bérleti díjak folyamatos emelkedése jellemezte. A probléma egyre súlyosbodik, és a helyi lakosság számára egyre nehezebb megfizethető lakhatást találni. Az aranyvízum program hatása és a külföldi befektetők jelenléte különösen nagy szerepet játszik ebben a folyamatban. A Nemzeti Kártya lényege: bárki jöhet Magyarországra, csak legyen elég pénze.

Az aranyvízum program valóban a határlezárás előszobája?


Az aranyvízum program célja, hogy gazdag külföldieket vonzzon Magyarországra, akik jelentős összegeket fektetnek be ingatlanvásárlásba. Ez a terv azonban komoly problémákat okoz a magyaroknak. A külföldi befektetők által felvásárolt ingatlanok árai jelentősen megemelkedtek már most is. Ennek következtében Budapest egyre inkább megfizethetetlenné válik a helyi lakosok számára, különösen a fiatalok, egyetemisták és új házasok körében.

A lakhatási válság következményei

A lakhatási válság miatt egyre több magyar család kénytelen elhagyni az országot, hogy megfizethetőbb lakhatást találjon Nyugat-Európában. Az elvándorlás mértéke már most is aggasztó, és ha a lakásárak tovább emelkednek, a tendencia csak erősödni fog. A fiatalok számára Budapest egyre inkább elérhetetlen álommá válik, ami hosszú távon komoly demográfiai és gazdasági problémákat okozhat.

A határlezárás drasztikus lépés lenne, ahogy az is, hogy Orbán miatt magyar pályakezdők már képtelenek lesznek Budapesten élni

A lakhatási válság nem csak Magyarországot érinti, hanem az Európai Unió egészét is. A külföldi befektetők szabad mozgása az EU-n belül biztonsági kockázatokat is felvethet. Egyes tagállamok szigorúbb ellenőrzéseket vezethetnek be, hogy megvédjék saját biztonságukat és lakáspiacukat. Bár a schengeni határok lezárása rendkívül drasztikus lépés lenne, a biztonsági kockázatok miatt nem zárható ki, hogy egyes országok komolyabb intézkedéseket hoznak a külföldi ingatlanbefektetők ellen.

Ha pedig ezt teszik, és ahogy Gyurcsány Ferenc is fogalmazott mai bejegyzésében:


„Az átjárható schengeni határ viszont veszélyben lesz. A többi európai ország a maga biztonságát féltve lezárhatja a magyar határokat, mert Orbánék ellenőrzés nélkül engedik be a külföldieket. Ugye nem csak Magyarországra, hiszen, ha már itt vannak, akkor beléptek az egész Európai Unióba is.

Se lakás, se Budapest, se átjárható határok.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top