Politika

Súlyos hibát vétett a kormány – Ezért valakinek vállalnia kell a felelősséget!

Az Orbán-kormány (vissza)élve a veszélyhelyzeti rendeletalkotási jogával, 2023-ban több, mint 2000 külföldi embercsempészt engedett szabadon és helyezett „reintegrációs őrizetbe”.


A rendelet kimondja, hogy a hazai börtönökből kiengedett bűnözőknek vissza kell térniük abba az országba, ahol Magyarország előtt a tartózkodási helyük volt és ott letölteni a számukra előre meghatározott időt.

Ez nem teljesen valósult meg, ugyanis Tompos Márton most arról számolt be, hogy

a magyar kormány által szabadon engedettek közül, többen újra a magyar börtönökben kötöttek ki.

A politikus Polt Péternek tett fel kérdéseket, melyekre Ibolya Tibor, a legfőbb ügyész helyettese válaszolt. Ebből a következők derülnek ki:


  • a kormányrendelet hatályba lépésétől 2024 június végéig 2290 embercsempészt engedtek szabadon, illetve helyeztek „reintegrációs őrizetbe”,
  • a szabadon engedettek közül 16-an kerültek vissza a hazai börtönökbe,
  • „visszafogadott” elítéltek közül hárman embercsempészés, ketten lopás miatt,
    néhányan testi sértés és közúti baleset gondatlan okozása miatt kerültek vissza a börtönbe.

Tehát miután a magyar kormány szabadon engedett több, mint 2000 bűnözőt, mondván, nem veszélyesek a társdadalomra, és megkérték őket, hogy hagyják el az országot, 16-an már újra rácsok mögé kerültek!


„Hiszen így dolgozik a NER az embercsempészekkel. Szabadon engedik őket.” – írja Tompos a 444.hu közlése szerint, majd hozzátette: „ez azt jelenti hogy 2274 bűnöző továbbra is szabadon garázdálkodik valahol Magyarországon vagy Európában”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top