Politika

Vásárhelyi Mária bírálja Magyar Pétert, mert nem áll ki Donáth és Iványi mellett

Vásárhelyi Mária szociológus a közösségi oldalán bírálta Magyar Pétert, amiért nem állt ki Donáth Anna és Iványi Gábor mellett.


Vásárhelyi Mária bejegyzése:


„Ha majd az iskolában tananyag lesz a populizmus, akkor a példatárba az elsők között érdemes felvenni:

– Minden szónoklatban könnyeket hullatni a 3 millió szegényemberért általában (bővebben ld. Magyar Péter és tsai), de néma közönnyel asszisztálni a konkrét – adott esetben Iványi Gábor – szegényeinek teljes kisemmizéséhez. Mert konkrét szegények, hajléktalanok, éhező gyermekek mellett kiállni – nem trendi. Ezért aztán mély hallgatásba burkolódzik a legnagyobb ellenzéki párt most is, amikor éppen kivégzi a hatalom az egyik legnagyobb segítő szervezet teljes intézményrendszerét, több ezer iskolás gyerek, mélyszegénységben élő vagy hajléktalan ember utolsó menedékét. De szót emelni mellettük nem célszerű a kétharmados hatalmi álmokat szövögető ellenzéki párt számára, hiszen a rászorulók, elesettek melletti szolidaritás szavazatvesztést jelenthet.

– Általában szónokolni a jogsértések ellen – ez népszerű. De nyilvánosan szolidaritást vállalni azokkal, akiket azért büntet a hatalom, mert tevőlegesen kiálltak a szegények, jogfosztottak és az őket gyámolítók üldözése ellen – ahogyan ezt Donáth Anna és Bernadett Szél – az nem trendi. Ahogyan nem trendi megszólalni a másik politikustárs – Katka Cseh – megalázásának ügyében sem, ha a hatalomba igyekvő párt vezetőit nem motiválja más, mint a szavazat maximálás, az erkölcsi kérdések teljes negligálása árán is.


Csak abban ne reménykedjen senki, hogy az a politikai párt, amely a hatalom megszerzése érdekében a társadalmi szolidaritás minimumát is felmondja, hatalomra kerülve bármilyen társadalmi ügyben szolidárisan fog viselkedni. A mai Magyarországon az egyik legsúlyosabb probléma a társadalmi szolidaritás hiánya, tudják ezt a Tisza párt vezetői is, és erre a közérzületre játszanak rá akkor, amikor úgy tesznek, mintha nem vennék észre, hogy milyen iszonyú igazságtalanságok, jogsértések történnek a hatalomnak kiszolgáltatott emberekkel és csoportokkal szemben nap mint nap. Miközben krokodil könnyeket hullatnak általában a szegényekért és megalázottakért” – zárja sorait Vásárhelyi Mária.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top