Politika

Mi történt? Sulyok Tamás agyőt intett néhány nagykövetnek

Sulyok Tamás felmentésekről, valamint kinevezésekről döntött.


Az Alaptörvény vonatkozó pontja alapján – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére – Maris Zsolt Szilárd rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet – érdemei elismerése mellett – Sulyok Tamás felmentette Magyarország luandai nagykövetségének a vezetésére, továbbá hazánknak a Kongói Köztársaságban, a Mozambiki Köztársaságban, a São Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaságban, valamint az Egyenlítői-guineai Köztársaságban való képviseletére kapott megbízása alól. A határozat keltezése 2024 áprilisa.

A botrányba keveredett államfő Kovács András Imre rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet is – érdemei elismerése mellett – felmentette Magyarország kairói nagykövetségének a vezetésére, valamint Magyarországnak a Szudáni Köztársaságban, az Eritreai Államban, a Csádi Köztársaságban és a Dél-szudáni Köztársaságban való képviseletére kapott megbízása alól.


A Magyar Közlöny friss számából az is kiderült, hogy a köztársasági elnök az illetékes tárcavezető előterjesztésére Kovács Orsolya Zsuzsanna rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet – érdemei elismerése mellett –

felmentette Magyarország varsói nagykövetségének a vezetésére kapott megbízása alól.

Sulyok Szűcs Margit rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet – érdemei elismerése mellett – felmentette Magyarország ENSZ mellett működő Genfi Állandó Képviseletének és Magyarország Kereskedelmi Világszervezet (WTO) mellett működő Genfi Képviseletének vezetésére kapott megbízása alól.

Sulyok Tamás rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott

  • Lovassy Ádám részére rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot,


  • Faragó Barbara részére rendkívüli követ és meghatalmazott miniszteri rangot,
  • Szécsi Dániel részére rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot

adományozott az államfő. Utóbbit megbízta Magyarország quitói nagykövetségének vezetésével, valamint Magyarországnak a Venezuelai Bolívari Köztársaságban való képviseletével – olvasható a dokumentumokban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top