Politika

Orbánék ezt nem teszik zsebre – Üzentek a vajdasági magyarok!

Az Orbán-kormány mindig nagy figyelmet szentelt a határon túli magyarok megsegítésére, úgy, hogy közben még a hazai problémákat sem oldották meg. Ezzel pedig sikerült sokakban felerősíteniük a határon túli magyarok elleni ellenszenvet!


Orbán Viktor nemrég tartott tusványosi beszédében megígérte, hogy a magyar kormány belátható időn belül kiterjeszti az összes magyaroknak járó támogatást – így például a családtámogatást is -,

a magyarok lakta területekre az országhatárokon kívül is.

A miniszterelnök kijelentése tovább mélyítette a szakadékot a határon belüli és kívüli magyarok között, hiszen sokan úgy érzik, jogtalanul kapnak támogatást a magyar államtól azok, akik a határ másik oldalán élnek, hiszen a legtöbb esetben nem idehaza dolgoznak, adóznak.

Most, mikor a határon túli magyarok támogatása újra a közbeszéd része lett, előkerült egy felvétel, melyet a vajdasági magyarok készítettek. A felvételen az Átrium Vajdasági Színház előadói énekelnek arról, hogy nem kérnek a magyar állam pénzéből!

„Én nem fogadom el az alamizsnát, ha másoknak ezért éhezni kell” – hangzik el az előadásban, melyben többször is kijelentik, hogy nem kérik a magyar kormány segítségét.


forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top