Politika

Sokaknak csalódniuk kellett – Beintett a kormány a magyar családoknak!

A kormány családpolitikája megbukott, egyre kevesebben vállalnak gyereket Magyarországon. Ebben az alacsony bérek és rekordmagas infláció mellett az is közrejátszik, hogy a családtámogatások rendszere nem megfelelő, a családi pótlék összege pedig már semmire sem elég!


Sokan várták, hogy idén végre megemeli a kormány a családi pótlék összegét – amit utoljára az MSZP kormány tett meg 2008-ban -, azonban akik erre számítottak, azoknak most csalódniuk kell.

Az RTL Híradó kérdésére Beneda Attila, a családügyekért felelős helyettes államtitkár kijelentette, hogy nem terveznek ilyen lépést, ugyanis a kormány „munkaalapú társadalmat igyekszik építeni”.

„Magabíró polgárokra és családokra van szükség, ehhez a kormány minden támogatást megad”

– mondta Beneda az atv.hu közlése szerint, majd hozzátette, hogy a kormány intézkedéseinek háromnegyede a munkaviszonnyal rendelkező családokra fókuszál.


Ez lényegében azt jelenti, hogy a kormány 14 év után sem nyúl hozzá a családi pótlékhoz, nem emeli meg annak összegét, ami több mint 1,7 millió családnak jelentene segítséget.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top