Politika

Fordulat az ATV-nél kialakult botrányban – Ez mindent átírna?

Tarjányi Péter, író és biztonságpolitikai szakértő, aki immár közel két évtizede rendszeresen szerepel az ATV műsoraiban, nemrégiben éles kritikával illette Schiffer András megnyilvánulásait az ÖT című vitaműsor elhalasztásával kapcsolatban.


Tarjányi szerint Schiffer nem járt el korrekten, amikor a műsor premierjének augusztus végi halasztását úgy kommunikálta, mintha annak megszűnéséről is döntés született volna.

A Media1-nek adott interjújában Tarjányi kiemelte, hogy 2006 óta van jelen az ATV műsoraiban, és ez idő alatt soha nem tapasztalta, hogy korlátozták volna véleménye kifejtésében.


Elmondása szerint, a csatorna mindig korrekten járt el a műsorkészítőkkel szemben, és semmiféle külső befolyás nem érte a csatorna szerkesztőit vagy műsorvezetőit.

Tarjányi hangsúlyozta, hogy az ÖT műsor elhalasztására kizárólag kereskedelmi okok miatt került sor, mely során az ATV új napi műsorai, mint például A nagy dilemma és A Géniusz hatékonyságát kívánja tesztelni.

Az Ostrom című műsor készítőjeként ő maga is értesült arról, hogy az Ostrom egy időre visszakerül a Spirit FM-re, de ennek hátterében szintén kereskedelmi döntés áll, nem pedig politikai nyomás.

Tarjányi felháborítónak tartja, hogy Schiffer András a #jólfizetatóni hashtaggel ellátott bejegyzésében politikai nyomásgyakorlásról beszél, holott az ATV vezetősége korrekten és részletesen tájékoztatta az érintett stábokat a műsorrendi változtatásokról.

A biztonságpolitikai szakértő hozzátette, hogy az ATV-nél dolgozó kollégái, mint Rónai Egon, Vogyerák Anikó és Szöllősi Györgyi, nem az a fajta szakemberek, akik külső politikai nyomás hatására dolgoznának, és határozottan visszautasította azt a feltételezést, hogy bárki kívülről befolyásolhatná a munkájukat.


Tarjányi Péter a Facebookon is megosztotta véleményét a témáról, ahol további gondolatokat fogalmazott meg Schiffer kommunikációjának etikátlanságáról, hangsúlyozva, hogy a valóságban az ÖT megszűnéséről szó sincs, csupán egy későbbi időpontra halasztották a műsor indulását.

 





Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top