Politika

Orbánék pánikba estek Magyar Péter legújabb akciója láttán

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, hőmérővel a kezében látogatott el a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházba, hogy felhívja a figyelmet a magyar egészségügyben uralkodó elviselhetetlen hőségre.


A kórházban mért hőmérséklet 38,4 Celsius-fok volt, és Magyar Péter szerint ez rövid időn belül bőven 40 fok fölé emelkedhet.

“Útban a sebészeti osztályról a szülészeten át a műtőbe, Semmelweis Ignác hazájában, 2024-ben”

– fogalmazott a politikus közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.


Az ellenzéki politikus szerint a magyar kórházakban uralkodó hőség is bizonyítja, hogy a kormány miért nem engedi be a sajtót a kórházi épületekbe.

“Ezért lakatolták le a kórház főbejáratát fényes nappal”

– írta Magyar Péter, utalva a kórházak körüli titkolózásra.

Magyar Péter bejegyzésében arra is felhívta a figyelmet, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár tegnap a sajtó képviselőit egyetlen olyan intézménybe vitte el, ahol a helyiségek többsége klimatizált. “Államtitkár úr, várjuk ide is! Hátha önt beengedik” – zárta sorait az ellenzéki politikus, ezzel egyértelműen szembesítve a kormányt a valós kórházi állapotokkal.

Az egyre súlyosbodó hőség az egészségügyi intézményekben nemcsak a betegekre, hanem az ott dolgozókra is nagy terhet ró. A klimatizálás hiánya, különösen a nyári hónapokban, komoly veszélyeket jelenthet az egészségügyi ellátásban részesülők számára.

A kérdés most már nem csupán az, hogy miért nem tesznek azonnali lépéseket a probléma megoldására, hanem az is, hogy miért próbálják elrejteni a valóságot a nyilvánosság elől.





Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top