Politika

Repedezik a Fidesz: Vezető fideszes politikus borított

A magyar politikai életben szokatlan fordulatként Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere, éles kritikát fogalmazott meg a kormány legutóbbi döntésével kapcsolatban.


A szerdán bejelentett kormányrendelet, amely előzetes egyeztetés nélkül elvette az atomerőművet és az abból származó adóbevételeket Pakstól, komoly vitákat váltott ki, még a kormánypárt soraiban is.

Cser-Palkovics az Indexnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a paksi iparűzési adó elvonása súlyos következményekkel járhat a település alapvető szolgáltatásaira, mint például a bölcsődék, óvodák és szociális intézmények működése.


Kiemelte, hogy nem támogat semmilyen olyan kormányzati intézkedést, amely „szinte egyik napról a másikra”, a költségvetési év közepén, konzultáció nélkül von el forrásokat az önkormányzatoktól. Szerinte az ilyen döntések komolyan veszélyeztetik egy település működőképességét.

Cser-Palkovics nem először fejezi ki kritikus véleményét a kormányzat bizonyos intézkedéseivel kapcsolatban. Korábban már szót emelt a szolidaritási hozzájárulás mértéke ellen, és bírálta a Magyar Nemzetet, valamint a KDNP-t is.

A polgármester hosszú ideje szorgalmazza az önkormányzati feladatellátási és finanszírozási rendszer átfogó reformját, amelynek szükségességét már többször is jelezte a kormány felé konkrét szakmai javaslatok formájában.

Az, hogy a kormány a júniusi önkormányzati választások után váratlanul hozta meg ezt a döntést, sokak szerint politikai bosszúként értelmezhető, amiért Paks fideszes vezetése megbukott.


A város lakossága is így látja a helyzetet, hiszen a döntés következtében Paks egyharmadát veszti el költségvetésének, ami súlyos csapást mér a város eddigi pénzügyi stabilitására. A múlt kedden tartott rendkívüli közgyűlés és tüntetés is mutatja, hogy a lakosok körében nagy a felháborodás.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top