Külföld

Itt a feketeleves: 80%-os áremelést jelentett be az egyik legnagyobb szolgáltató

A YouTube története 2005-ben kezdődött, amikor három lelkes PayPal-alkalmazott megálmodott egy platformot, ahol az emberek szabadon oszthatják meg videóikat a világgal.


Az ötlet hamar meghódította az internetet, és alig egy évvel később a Time magazin már az év találmányának nevezte a platformot. 2006 végére a Google LLC felvásárolta a YouTube-ot, és azóta is annak leányvállalataként működik, folyamatosan bővítve szolgáltatásait.

A YouTube Prémium előfizetés, amely reklámmentes videónézést, háttérben való lejátszást és a YouTube Music több mint 100 millió dalból álló zenei könyvtárának korlátlan elérését kínálja, egyre népszerűbb a felhasználók körében. Azonban a kényelmes, zökkenőmentes szórakozásnak hamarosan jelentősen magasabb ára lesz.

Az október 15-től életbe lépő áremelés sokakat érint érzékenyen: az egyéni előfizetés ára 1790 forintról 2390 forintra nő, ami közel 34%-os emelkedést jelent.

A családi előfizetés esetében az ár még drasztikusabb, 2690 forintról 4790 forintra ugrik, ami közel 80%-os növekedés

A diákok számára is érezhető a változás, az eddigi 1090 forintos havi díj 1490 forintra nő.


A YouTube előfizetőinek küldött levélben a cég kifejtette, hogy az áremelés célja a szolgáltatás folyamatos fejlesztése és a felhasználói élmény javítása. „A kiváló szolgáltatás és a funkciók folyamatos biztosítása érdekében” – áll a levélben – „meg kell hoznunk ezeket a nehéz döntéseket.”

Az áremelés nemcsak a szolgáltatások fejlesztését teszi lehetővé, hanem támogatja a platform alkotóit és előadóit is, akik tartalmaikkal hozzájárulnak a YouTube közösségének gazdagításához.

A drágulás híre vegyes reakciókat váltott ki a felhasználók körében. Sokan úgy vélik, hogy a YouTube Prémium szolgáltatásai megérik az emelkedett árat, különösen azok számára, akik napi szinten használják a platformot. Mások azonban elégedetlenségüket fejezték ki a hirtelen áremelkedés miatt, és megfontolják, hogy lemondják előfizetésüket.


A YouTube Prémium áremelése egyértelműen jelzi, hogy a digitális szolgáltatások piacán is egyre inkább emelkednek az árak, ahogy a vállalatok törekednek a folyamatos innovációra és a minőség fenntartására.

A kérdés már csak az, hogy a felhasználók hajlandóak-e megfizetni az extra költségeket a prémium élményért. Az idő majd eldönti, hogy a YouTube elérte-e célját az áremeléssel, vagy visszafordíthatatlanul elidegenítette magától előfizetői bázisának egy részét.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top