Politika

Itt az újabb botrány: Személyesen Orbán irhatta alá a dokumentumot

Nem akármilyen cikk jelent meg a HVG hetilapban: kiderült, hogy van egy lap Magyarországon, ami fittyet hány a gazdasági válságra, az olvasói szokások drámai átalakulására és a csökkenő példányszámok okozta nehézségekre.


 

Ez pedig nem más, mint Orbán Viktor személyes kedvence, a Nemzeti Sport. Az információk szerint maga a miniszterelnök intézkedett arról, hogy a lap újságíróinak ne kelljen aggódniuk a fizetésük csökkentése miatt, miközben más állami cégeknél szorítanak a nadrágszíjon.

 

A kormány ugyanis nemrég döntött úgy, hogy a százszázalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaságoknak idén csökkenteniük kell a személyi jellegű ráfordításaikat.

 

Kivéve, persze, ha a Nemzeti Sportról van szó – ott ugyanis nemcsak hogy megúszták a megszorításokat, de még extra támogatást is kaptak.


A laphoz tartozó N.S. Média már zsebre tehetett 1,3 milliárd forintot az adófizetők pénzéből, és most újabb kedvezményben részesültek: mentesültek az 5 százalékos megtakarítási kötelezettség alól is.

Orbán Viktor nem titkolta, hogy a sportra nem sajnálja a pénzt – persze, csak ha az nem a sajátja. A miniszterelnök nemrégiben adott interjút a Nemzeti Sportnak, ahol megjegyezte:

“nem takarékoskodni kell, hanem ésszerűen költeni.”

 

Ez a filozófia mostanra annyira ésszerűvé vált, hogy a kormány külön forrást is elkülönített a költségvetésben arra, hogy 10 ezer példányban előfizessenek a Nemzeti Sportra. Így lesz 2024-ben 1 milliárd 338 millió forint az adófizetők pénzéből a miniszterelnök kedvenc olvasmányának biztosítására.

 


Vadai Ágnes DK-s képviselő korábban már megkérdezte, hogy miért kell az államnak fenntartania ezt a veszteséges lapot. A válasz helyett csak annyit tudtunk meg, hogy a kormány szerint Magyarország akkor válik sportnemzetből sportoló nemzetté, ha az írott sportismeretek megőrzésére is figyelünk – még akkor is, ha ehhez a mi pénztárcánkba kell nyúlni.

Orbán Viktor tehát ismét bebizonyította, hogy ha a saját hobbijáról van szó, akkor minden forint rendelkezésre áll – természetesen az adófizetők jóvoltából.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top