Politika

Megható és megdöbbentő posztot tett ki a “felmentett” iskolaigazgató

A Belügyminisztérium felmentette Mészáros Csabát, a budapesti Madách Imre Gimnázium igazgatóját, miután az igazgató nyíltan megtagadta a kormány új rendeletének végrehajtását, amely előírta a diákok mobiltelefonjainak begyűjtését tanítás előtt.


A minisztérium közleménye szerint egy olyan vezető, aki nem tartja be a jogszabályokat, nem alkalmas egy állami intézmény irányítására.

 

Mészáros Csaba Facebook-bejegyzésében reagált a döntésre, ahol az igazgatói pályafutása utolsó üzeneteként idézte Luther Mártont: “Itt állok, és mást nem tehetek”

 így utasította vissza a reformáció atyja a hatalom kérését a kiközösítésén folytatott birodalmi gyűlésben, hogy vonja vissza tanait.

 


Mészáros szerint a kormányrendelet végrehajtása ellentétes lett volna azokkal az értékekkel, amelyeket eddig képviselt, és ha ezt a döntést meghozta volna, azzal hiteltelenné vált volna a saját szemében.

 

Bejegyzésében hangsúlyozta, hogy bár felmentették az igazgatói pozícióból, nem rúgták ki az iskolából. A következő tanévben is a Madách Imre Gimnázium tanára marad, ami számára hatalmas megkönnyebbülést és boldogságot jelent. Kifejtette, hogy a felmentéséhez vezető folyamatot a médiafelhajtás robbantotta ki, amelyet az iskolai közleményük késedelmes szemlézése idézett elő.

 


Mészáros azt is megjegyezte, hogy több fideszes vezetésű iskolában nem vezették be a telefonok begyűjtésére vonatkozó rendeletet, és hogy a diákokat nem szabad hazugságra nevelni, például arra, hogy két telefont hordjanak magukkal a szabály megkerülése érdekében. Az igazgató azt is kiemelte, hogy az ő eltávolítása nem róla szól, hanem a diákokról, az iskoláról és a gyermekek jövőjéről.

 

Végezetül Mészáros köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták, és kiemelte, hogy boldog, mert a helyzet által megérezhette a szeretet hullámát, amelyet kollégái és a diákok iránt tanúsítanak. Az igazgató optimista marad az iskola jövőjével kapcsolatban, bízva abban, hogy a tantestület erős és egységes marad, függetlenül attól, hogy ki irányítja a jövőben a Madách Imre Gimnáziumot.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top