Politika

Orbánék kellettek? – Teljes megaláztatás várhat az idősekre

Ha nem lenne elég a magyar vasutat érintő mindennapi káosz, a MÁV és a Volánbusz összeolvadásával olyan problémákkal kell számolni, melyek a legidősebb és a legfiatalabb korosztályt fogják sújtani – állítja Korózs Lajos az MSZP szakpolitikusa.


Korózs Lajos, aki évek óra kérlelhetetlenül az idős honfitársaink érdekeit képviseli, úgy véli, hogy a két vállalat egyesülésével ugyanis a távolsági buszjáratokon is kötelezővé fog válni a 300 forintos helyjegy váltása, a Volánbusz működési rendje pedig arról tájékoztat, az ingyen utazók utolsóként szállhatnak majd fel a járatokra.

 

A 14 év alattiak és a 65 év feletti nyugdíjasok tehát csak reménykedhetnek abban, hogy marad hely számukra a buszokon. Ezzel a helyjegy megvásárlására kényszerítheti az érintetteket a kormány, így eltörölve az ingyenes utazást.

Amit Horn Gyula adott, azt Orbán Viktor most elveszi!

 

A nyugdíjasok megalázása tovább folytatódik a közlekedési káosz hevében. Az inkompetens kormány, valamint a területért felelős tárca, Lázár János minisztériuma ismét bebizonyította, hidegen hagyja őket mind a nyugdíjasok, mind a fiatalok helyzete.


 

Felháborító, hogy ezen két korosztálynak ismét fizetnie kell majd az utazásért, méghozzá úgy, hogy a magyar nyugdíjasok jelentős része jelenleg is nélkülözik, napról napra él. A nyugdíjak ugyanis teljesen elértéktelenedtek az elmúlt évek inflációjának köszönhetően, ha ez nem lenne elég, az Európa-rekord ÁFA és a különadók még tovább drágítják a kiadásokat. A nyugalmazottak juttatása pedig közel sem emelkedik az áremelkedések mértékével.

A közlekedéspolitika csődjéért is a nyugdíjasok fognak fizetni, a kormány ismét az egyik legkiszolgáltatottabb réteget sújtja intézkedéseivel. Az időseknek pedig sajnos nincs miben reménykedni, hiszen a jövőre esedékes új nyugdíjtörvényről semmi hír, annak ellenére, hogy arról már a társadalmi vitát is le kellett volna folytatni.


 

Az MSZP szerint egy tisztességgel végigdolgozott életet követően mindenkinek jár a méltó időskor, a gondtalan pihenés. Felháborító, hogy különféle módszerekkel a kormány megpróbálja kifosztani az egyébként is szorult helyzetben élő időseket. Az ingyenes utazásnak továbbra is járnia kell, mind a 14 év alattiaknak, mind a 65 év felettieknek!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top