Politika

Pottyondy Edina ledobta az atomot a Fideszre az ország fekete napján

A mai nap bizonyosan a Fidesz fekete napjaként vonul be a történelembe. Az a nap, amikor a kormánypártokra ráomlott az elmúlt évek felelőtlen politikája. 


Pottyondy Edina, a Momentum Mozgalom korábbi politikusa és jelenlegi közéleti influencer, ismét éles kritikával illette a kormányzatot egy friss Facebook-bejegyzésében. A posztban Pottyondy az elmúlt napok eseményeit szemlézte, láthatólag egyre dühösebben és csalódottabban.

 

Bejegyzésében a tegnapi Keleti pályaudvaron bekövetkezett vonatbaleset kapcsán úgy fogalmazott:

Most omlik rájuk minden. Most omlik ránk minden. Tegnap a Keletiben siklott ki egy vonat, csak a vakszerencsén múlt, hogy nem lett tömegkatasztrófa. Szép nyári évadzárás Lázár Jánostól.

 

Ezzel arra utalt, hogy a szerencsés kimenetelű baleset elkerülése csupán a véletlenen múlott, ugyanakkor a kormány felelősségét hangsúlyozta a közlekedési infrastruktúra állapotáért. Lázár János nevének említésével Pottyondy a közlekedési tárca vezetőjét kritizálta.

 


Az egészségügy állapotát szintén súlyos bírálat érte.

A kórházakban minden nap tömegkatasztrófa: nincs elég orvos, nincs elég nővér, nincs elég klíma, hosszú várólisták, elmaradó műtétek, “zsírra szállt por”.

 

Pottyondy szerint ezekre a problémákra a „NER elit” válasza csak Gyurcsányozás, miközben magánkórházak nyitásával inkább a tehetősebbeket szolgálják ki.

“akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér” idézi a politikus Lázár János korábbi, hírhedtté vált mondatát, ezzel is rámutatva arra, hogy a jelenlegi kormányzati politika milyen társadalmi szakadékot eredményez.

Pottyondy továbbá figyelmeztet arra is, hogy az ország több létfontosságú területe – mint a közműhálózatok fejlesztése, az oktatás, és a szociális háló – szintén romokban hever. Úgy látja, a rezsicsökkentés következményeként elmaradt fejlesztések most bosszulják meg magukat, miközben az egyre romló gazdasági helyzetben a fizetések és a nyugdíjak értéke is rohamosan csökken.

 

„Most omlik rájuk minden hazugságuk,” fogalmaz Pottyondy, utalva a kormányzat kommunikációjára, amely szerinte csupán a „győzelmi propaganda” szintjén mozog.

 


Azonban figyelmeztet: ezek a hazugságok most a kormányra és a társadalomra egyaránt visszaütnek. Végül még egy éles megjegyzéssel zárja gondolatait:

„És persze még kipréselnének egy olimpiát az országból.”

 

Pottyondy posztja nemcsak a kormány kritikája, hanem egy figyelmeztetés is arra, hogy az eddigi problémák kezelése nélkül a helyzet csak tovább romolhat. Az egyre dühösebbé váló influencer szavai ismét rávilágítanak arra a társadalmi elégedetlenségre, amely a jelenlegi politikai rendszerrel szemben egyre inkább megnyilvánul.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top