Politika

Egy fiatal férfi beszólt az időseknek: „ha nem feketén dolgoztak volna, több lenne a nyugdíj”

Egy fiatal magyar férfi Reddit posztja felkavarta az állóvizet, amikor élesen kritizálta az időseket. Szerinte a nyugdíj azért kevés sokaknak, mert feketén dolgoztak.


Véleménye szerint a nyugdíjasoknak nem lenne okuk panaszra, hiszen „ingyen kapják a nyugdíjat, azért meg sem kell mozdulniuk.” A poszt szerzője úgy véli, hogy ha az idősek nem jönnek ki a nyugdíjukból, számos lehetőség áll előttük: „árulhatnak dolgokat a piacon, otthon készített süteményeiket is eladhatják, vagy könnyebb munkát vállalhatnak, például ruhatárosként.”

A fiatal férfi nem érez együttérzést azokkal a nyugdíjasokkal, akik alacsony nyugdíjból élnek. Véleménye szerint, ha „annyira boldogtalanok, akkor nem feketén kellett volna végigdolgozniuk az életüket”, és így most magasabb nyugdíjjal rendelkeznének. A tiszteletét csak azoknak az időseknek adja meg, akik szerinte „nagyon sokat dolgoztak életük során”, és ezért anyagilag sikeresek.


„Fogalmad sincs, miről beszélsz!” – A nyugdíj kapcsán egy idős kommentelő tette helyre a fiatalembert

Egy felháborodott nyugdíjas nem hagyta szó nélkül a fiatal férfi véleményét. Dühösen válaszolt a posztra:

„Fogalmad sincs, miről beszélsz! Az ingyen nyugdíj, amit emlegetsz, a kemény munka gyümölcse, amit egy életen át végeztünk. Sokunk nem azért kap keveset, mert feketén dolgozott, hanem mert alacsony fizetésért dolgoztunk évtizedeken át, vagy a rendszerváltás utáni gazdasági átalakulás áldozatai lettünk.

És hogy menjek el süteményt árulni? Talán nem vagy tisztában vele, de nem mindenki képes arra, hogy nehéz kosarakat cipeljen a piacra. Nem mindenki bírja a hosszú munkanapokat, és nem mindenkinek van lehetősége ilyen dolgokkal foglalkozni. Van, aki betegen él, van, aki alig tud járni, nemhogy dolgozni! Talán az államnak kéne olyan helyzetet teremteni, ami lehetővé teszi, hogy a nyugdíj elég legyen a megélhetésre! Beszéld meg Orbánnal, és akkor nem panaszkodunk.


A tiszteletet minden nyugdíjas megérdemli, nem csak azok, akik tehetősek. Azok az emberek, akik keveset kapnak, talán éppen azok, akik egy egész életen át szolgálták a társadalmat alázattal és becsülettel. Te még csak most kezded az életedet, de ne feledd: egy nap te is megöregszel. Akkor talán megérted, mit jelent tisztelettel beszélni az idősekkel.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top