Politika

Magyar Péter a sarokba szorította: Menekülőre fogta Lázár János

Lázár János, a közlekedésért felelős miniszter, és Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, éles hangvételű üzenetváltásba keveredtek a közösségi médiában.


Az összetűzés Magyar Péter nyílt felhívásával kezdődött, amelyben kemény kritikával illette a minisztert, és számonkérte az ország vasúti közlekedésének állapotát.

Magyar Péter éles kritikája

Magyar Péter Facebook-bejegyzésében sajnálatát fejezte ki, hogy Lázár János nem mutat érdeklődést a vidéki települések – mint például Salgótarján, Ózd vagy Lajosmizse – lakosainak közlekedési nehézségei iránt.

A Tisza Párt elnöke kifejezte, hogy szerinte a miniszternek személyesen kellene megtapasztalnia, milyen körülmények között és mennyi idő alatt jutnak el a vidéki lakosok Budapestre. Magyar Péter azt is sérelmezte, hogy ehelyett egy olyan alsóbbrendű út újult meg több mint 3 milliárd forint közpénzből, amely Lázár János batidai kastélyához vezet, és szinte senki nem használja.


Az elnök továbbá bírálta Lázár János szerepét a MÁV-Volán csoport beszerzéseinek központosításában, amelyet a miniszter bizalmasa és gimnáziumi társa vezet.

Magyar Péter arra kérte Lázárt, hogy személyesen jelenjen meg a vidéki vasútvonalakon, és számoljon be az embereknek, hogyan került a MÁV jelenlegi helyzetébe 14 évnyi kormányzás alatt.

Lázár János válasza: Reality igen, reality show nem

Lázár János sem hagyta szó nélkül a kritikát, és a saját Facebook-oldalán reagált Magyar Péter felhívására.

A miniszter elutasította a felvetést, hogy ő legyen a Tisza Párt kampányának főszereplője vagy arca, hivatkozva politikai elköteleződésére.

Lázár azt is kijelentette, hogy ő és a MÁV-csoport vezetése tisztában vannak a vidéki vasútvonalak problémáival, és az új közlekedési kormányzat célja ezek megoldása, nem pedig elhallgatása vagy relativizálása.


A miniszter ugyanakkor megjegyezte, hogy a találkozó elutasításának lehetőségétől függetlenül kész segíteni Magyar Péternek, hogy bejusson a vasúti területekre, és akár Facebook-videókat is készíthessen az ott tapasztaltakról.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 | SilverPC Blog | HirWiki Themetf

To Top